Preview Zingem Beeft 2022

Na de uitverkochte editie van 2021 beslisten de organisatoren van Zingem Beeft om voor de volgende editie uit te wijken naar een grotere locatie binnen de fusiegemeente Kruisem. Een nieuwe zaal (De Mastbloem) en een nieuwe datum (17 september 2022) en terug een knappe affiche met bands om te ontdekken en gevestigde waarden in het metalmileu. De deuren gaan open om 16:00 uur en vanaf 16:30 steekt Patroness het vuur aan de lont waarna Stories From The Lost, Carrion, Your Highness en Cobra The Impaler het vuur alleen maar meer opstoken en Reject The Sickness de Mastbloem kan doen ontploffen.

Patroness

Deze Antwerpse band bestaat nog maar sinds 2019 maar heeft op die relatief korte tijd zeker niet stilgezeten. Nog in hun debuutjaar verscheen de EP Pyre en dit jaar werd het eerste album Fatum op de wereld losgelaten. Een heftige injectie van vervormde gitaren met ritmische passages, wanhopige screams en grunts die door merg en been snijden. Donkere en zwaar ritmische drums, blackened metal op zijn best. Fans van Paradise Lost, Primordial, Deafheaven, Sons Of A Wanted Man, … komen maar best op tijd want Patroness gaat als eerste band zorgen voor een explosieve en memorabele show.

Stories From The Lost

Met het uit de streek van Zottegem afkomstige Stories From The Lost heeft Zingem Beeft een band op het podium met een genre die nog niet veel vertegenwoordigd was op de affiche, postmetal. Toch heeft SFTL al een ruime geschiedenis achter de rug. Gesticht in 2011 en vier full-length albums waarvan Alternate Endings uit 2020 het laatste wapenfeit is. Oorspronkelijk was dit een instrumentale band maar sinds hun laatste album worden er ook vocalen aan toegevoegd. In mei nog een plaats op de affiche van het Dunk!festival en nu klaar om De Mastbloem te veroveren.

Carrion

Oost Vlaanderen wordt voor de tweede maal vertegenwoordigd door Carrion. Deze deathmetalband begon in 2007 als een coverband maar al snel werden de covers opzijgeschoven en gewerkt aan eigen nummers, een beslissing die hen geen windeieren heeft gelegd. Tot op heden zijn een demo en twee full-length albums daar het resultaat van, waar Time To Suffer uit 2018 het meest recente is. Uit goede bron hebben we vernomen dat nieuw werk onderweg is en op Zingem Beeft we al een voorproefje te horen zouden krijgen.

Your Highness

Vierde band en terug een ander genre op het podium. De sludge/stoner metal van het Antwerpse Your Highness. Een band dat al een serieus palmares kan voorleggen, niet alleen van releases maar ook van het aantal grote podia die Your Highness al heeft betreden. Verschillende malen Graspop Metal Meeting, Groezrock, Pukkelpop, Roadburn,…. En dat zijn dan nog maar de Belgische. De band treedt ook regelmatig op in het buitenland (Spanje, Duitsland, Verenigd Koningrijk,Frankrijk,…) Zeer recentelijk werd The Ragbag Vol 1 nog uitgebracht en na onlangs hun optreden op Alcatraz Open Air opnieuw te zien op het podium van Zingem Beeft.

Cobra The Impaler

Cobra The Impaler kan omschreven worden als een superband, dat op een relatief korte periode naar de hoogste regionen van de Belgische metalscène is geklommen. Gesticht door Thijs De Cloedt (aka Tace DC (Aborted en Haester)) en Dirk Verbeuren (drummer Megadeth). Bijgestaan door leden van BEAR, Horses On Fire en Majestic Sun kreeg Cobra The Impaler stilaan zijn vorm. Met Colossal Gods hebben ze bovendien ook een dijk van een debuutalbum uitgebracht via Listenable Records (Behemoth, Gojira, My Dying Bride, …) Hou u klaar voor show met beukende riffs gecombineerd met sterke melodieuze zang die de zaal omver zal blazen.

Reject The Sickness

Melodic death metal gecombineerd met metalcore. Dat kunnen we verwachten van Reject The Sickness. Muziek met een boodschap over misbruik, verwaarlozing en zelfverminking. Muzikaal worden deze boodschappen omgezet in een mix van melodieuze thrash en deathmetal, hard en agressief. In 2021 werd While Our World Dissolves nog uitgebracht, een album dat zeer lovende woorden heeft ontvangen. Tevens het hardste, rauwste en melodieuze werk van de band tot nu toe. Reject The Sickness mag net zoals Your Highness een passage op Graspop op hun palmares schrijven.

Alle info en tickets kan je terugvinden op https://www.zingembeeft.be/tickets-zingem-beeft en www.facebook.com/zingembeeft en op de evenementenpagina https://www.facebook.com/events/246523180784543

Meer info over dit festival: 
Categorie: