Zomerfestivals officieel geannuleerd

Het is zover, de Belgische zomerfestivals worden effectief opgeschort. Dat heeft de federale regering gecommuniceerd. Hier verzamelen we statements van de grote festivals en geven we een overzicht van de nieuwe data in 2021 en wat er met de al aangekochte festivaltickets gaat gebeuren waar bekend.

Update: ook de Duitse zomerfestivals zijn geannuleerd.

Update: vandaag heeft ook de Nederlandse regering besloten om massa-evenementen niet te laten doorgaan tot 1 september.

Laten we realistisch zijn, het was al weken geweten dat met de hele coronaviruscrisis de zomerfestivals onmogelijk nog op een normale manier zouden kunnen doorgaan. In het buitenland werd met mondjesmaat bekendgemaakt dat het ene na het andere festival zelf besliste om dit jaar de skippen, waaronder Glastonbury als eerste, gevolgd door Download festival, Novarock, Copenhell, Roskilde, Hellfest, ... Nu is er eindelijk duidelijkheid: de federale regering communiceerde dat alle Belgische festivals tot en met 31 augustus verplicht worden geannuleerd. Gevolg: geen Graspop Metal Meeting, geen Rock Werchter, Boutique en Classic, geen Rock Zottegem, Gentse en Lokerse Feesten, Alcatraz, Pukkelpop en ga zo maar door. De verschillende organisatie van de festivals dienen hun eigen communicatie nog te publiceren, waaronder wat er dient te gebeuren met aangekochte tickets.

Update: zo ook voor de Duitse festivals, na de beslissing van de Duitse regering. De deelstaten moeten daar lokaal adviseren. Dus ook geen Rock Am Ring/Rock Im Park, Rock Harz, Wacken Open Air, Reload of Summer Breeze om er maar enkele te noemen.

Update: vandaag heeft ook de Nederlandse regering besloten om massa-evenementen niet te laten doorgaan en dat tot 1 september. Geen Pinkpop, Jera On Air, Dynamo Metalfest, Into The Graven enzoverder.

Het wordt een stille zomer...

Overzicht nieuwe data en ticketafhandelingen:

 • Durbuy Rock Festival: 11-12 september 2020 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Headbanger's Balls Fest: 19 september 2020 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Dunk! Festival: 13-15 mei 2021 (tickets worden terugbetaald, meer info volgt)
 • Antwerp Metal Fest: 22-23 mei 2021 (tickets blijven geldig)
 • Skullfest: 5 juni 2021 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Rammstein Stadium Tour in Oostende: niet bekend
 • Graspop Metal Meeting: 17-20 juni 2021 (terugbetaling in tegoed vanaf 15 september of ticket omzetten naar 2021 op ticketmaster.be, terugbetaling op bankrekening enkel met grondige reden)
 • Hellfest: 18-20 juni 2021 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Rock Werchter: niet bekend (naar waarschijnlijkheid 1-4 juli 2021) (terugbetaling in krediet op ticketmaster.be vanaf 15 september, terugbetaling op bankrekening enkel met grondige reden)
 • Werchter Boutique: niet bekend (terugbetaling in krediet op ticketmaster.be vanaf 15 september, terugbetaling op bankrekening enkel met grondige reden)
 • TW Classic: niet bekend (terugbetaling in krediet op ticketmaster.be vanaf 15 september, terugbetaling op bankrekening enkel met grondige reden)
 • Sjock: 9-11 juli 2021 (ticketkopers worden per e-mail verwittigd)
 • Rock Zottegem: niet bekend (tickets nog niet in omloop)
 • Rock Herk: 16-17 juli 2021 (tegoedbon of terugbetaling tickets excl. boekings- en servicekosten)
 • Suikerrock: 29 juli-1 augustus 2021 (tickets blijven geldig)
 • Lokerse Feesten: 30 juli-8 augustus 2021 (ticketkopers worden per e-mail verwittigd)
 • Fonnefeesten: 30 juli-8 augustus 2021 (gratis, geen tickets)
 • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival: 13-15 augustus 2021 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Brussels Summer Festival: 18-22 augustus 2021 (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Pukkelpop: 19-22 augustus 2021 (tickets nog niet in omloop)
 • Villa Pace: niet bekend (zou 4-6 september plaatsvinden, maar annuleren zelf)
 • Crammerock: 3-4 september 2021
 • Rock Am Ring/Rock Im Park: 11-13 juni 2021
 • Rock Harz Open Air: niet bekend
 • Wacken Open Air: 28/31 juli 2021 (info over tickets volgt)
 • Summer Breeze Open Air: niet bekend
 • Paaspop: 2-4 april 2021 (tickets blijven geldig, terugbetaling in tegoed/voucher)
 • Pinkpop: 18-20 juni 2021 (tickets blijven geldig, meer info over terugbetaling later)
 • Jera On Air: 24-26 juni 2021 (tickets blijven geldig, meer info over terugbetaling later)
 • Dokk'em Open Air: niet bekend (tickets blijven geldig, terugbetaling mogelijk)
 • Bospop: 9-11 juli 2021 (tickets blijven geldig)
 • Dynamo Metalfest: niet bekend (tickets blijven geldig, terugbetaling in tegoed/voucher of volledige terugbetaling mogelijk)
 • Into The Grave: niet bekend (tickets blijven geldig)

Hieronder de statements van de grote festivals:

18:13 Graspop Metal Meeting:

De overheid heeft zonet nieuwe maatregelen afgekondigd. Tot eind augustus 2020 mogen in België geen massa-evenementen plaatsvinden. We hebben er echt alles aan gedaan om GMM door te laten gaan maar met veel pijn in het hart moeten we jullie meedelen dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2021. Dit was een zeer moeilijke beslissing.

Al jaren komen tienduizenden metalheads van over de hele wereld in Dessel samen voor de metalen hoogmis van het jaar. Van heavy tot black metal, van metalcore tot hardrock, van punk tot classic rock, en meer. Een festival met meer dan 50.000 bezoekers per dag zou een te groot gevaar zijn voor de samenleving. We stellen steeds de veiligheid van onze bezoekers, crew en artiesten voorop.

In 2021 komen we terug, beter dan ooit. De 25ste verjaardag van GMM zal gevierd worden van 17 t.e.m. 20 juni 2021. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk bands van de #GMM20 line-up over te zetten naar de #GMM21 line-up. De volledige line-up zal later bekend gemaakt worden.

We werken nauw samen met onze ticketpartner om zo snel mogelijk met iedereen contact op te nemen. Er volgt binnenkort meer info. We zullen zo snel mogelijk alles op punt zetten om een passende oplossing te vinden voor alle festivalgangers. We rekenen daarvoor op jullie begrip.

Iedereen werd getroffen door dit virus. We denken aan jullie. We komen hier samen sterker uit. We willen ons respect uiten naar alle zorg- en dienstverleners die dag en nacht strijden tegen het COVID-19 virus.

We willen ook jullie bedanken voor jullie loyaliteit en steun in deze donkere dagen.

Stay metal, stay safe & take care!

18:21 Rock Werchter, Werchter Boutique, TW Classic:

Het wordt een zomer zonder Rock Werchter / Werchter Boutique / TW Classic. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België. Het is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het om. Wij keken net als jullie heel erg uit naar een geweldig Rock Werchter / Werchter Boutique / TW Classic. Maar even zijn er nu belangrijkere dingen, toch?

Heb je een ticket voor Rock Werchter / Werchter Boutique / TW Classic? We werken momenteel aan een regeling voor tickethouders. Onze ticketpartner Ticketmaster contacteert je van zodra deze volledig is uitgewerkt, naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen. Hou je mailbox in het oog. Bedankt voor je geduld.

Voor nu: blijf binnen, was je handen, hou afstand, zorg voor jezelf en mekaar. Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners... zij zijn de helden van vandaag. Bedank en steun hen zoveel als mogelijk.

Wij kijken alvast vooruit, naar betere dagen. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er weer staan. Met een nieuwe topeditie van Rock Werchter / Werchter Boutique / TW Classic. We kijken er naar uit jullie dan te zien.

Bedankt voor jullie support en begrip. Take care. Stay safe.

18:21 Pukkelpop:

NO PUKKELPOP THIS YEAR

In recent weeks emotion and reason have been at odds with each other. Like you, we’ve been watching the news broadcasts in disbelief as we went from moderate measures to a partial lockdown to finally end up where we are today. It’s temporary, true - but still …
a shock to the system. Naturally everyone takes their responsibility and follows the government’s instructions to the letter.
So … take care of yourselves and each other.
A big shout out to all our heroes!

See you next summer, dear Pukkelpopper!

18:23 Dour:

Op de website deden wij net hetzelfde als jullie: we telden de dagen af... Hoe lang is het nog tot Dour? We waren er nog niet, maar elke dag kwamen we dichterbij. Toen de wekker deze morgen afging, was het nog maar 90 keer slapen. Maar de voorbije maanden is de wereld totaal veranderd, ons leven staat op zijn kop en de overheid zag zich gedwongen nooit geziene maatregelen te treffen. En door de nieuwste maatregelen van de regering moeten we ons festival afgelasten. We hielden er rekening mee dat het kon gebeuren, maar wilden het niet geloven.

Nu is het toch zover: deze zomer zal er geen Dour Festival zijn.

Onze jaarlijkse afspraak met jullie en de muziek, de ideale setting voor een heerlijk feest, gaat niet door. Het festival met zijn bijzondere sfeer dat ons elk jaar samenbrengt om te lachen en te dansen... Het feest dat we met jullie hadden willen vieren, zonder social distancing en mondmaskers, zullen we deze keer moeten overslaan. De dansvloer van Le Labo en het podium van De Red Bull Elektropedia Balzaal zullen een jaartje moeten wachten op jullie gejuich en applaus. Wij zullen de enigen zijn die tijdens dat weekend in juli de windmolens zullen zien draaien, en we zullen jullie heerlijke ‘Doureuuuh’, waar ons hart sneller van gaat slaan, heel erg missen.

Hoe verpletterend dit nieuws ook is, we waren er toch al een beetje op voorbereid. We begrijpen het en we steunen de preventieve maatregelen die de overheid neemt. Ze zijn nodig om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook als de experts het erover eens zouden zijn dat de situatie tegen deze zomer onder controle zal zijn, is het niet verstandig om in Dour massa’s mensen samen te brengen die uit heel België en uit het buitenland komen. Het gaat om de gezondheid en de veiligheid van de festivalgangers, de artiesten, onze partners, leveranciers, medewerkers en vrijwilligers... En dat blijft onze absolute prioriteit.

De mensen achter wie we ons vandaag massaal moeten scharen zijn de verplegers/ verpleegsters, het verzorgend personeel en de artsen die onophoudelijk vechten om deze gezondheidscrisis in te dijken. Ook alle helden in de schaduw verdienen een applaus: de kassabediendes in de supermarkt, de kruidenier op de hoek, al die mensen die, ondanks de risico’s, al wekenlang in touw zijn om ons dagelijks leven te vergemakkelijken.

Op 4 mei informeren we jullie wat er gebeurt met de festivalpassen voor Dour 2020. We hebben tot dan nodig om alle gegevens te verzamelen bij de verkooppunten. Zorg intussen voor jezelf en voor je dierbaren, was je handen, respecteer de veiligheidsafstand, blijf in uw kot en doe er alles aan om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen... Dat is wat nu telt. We kijken uit naar een toekomst die pakken rooskleuriger is en daarom gaan we vandaag al aan de slag voor de volgende editie. Onze volgende afspraak wordt 14 juli 2021.

We zullen jullie missen... Doureuuuh!

18:42 Antwerp Metal Fest:

Beste vrienden,

Het zat al een tijdje in de lucht, maar nu kunnen we het jullie melden. Dit jaar zal er geen Antwerp Metal Fest plaatsvinden. Maar niet getreurd, we zijn nu al druk in de weer om de volledige affiche over te zetten naar 22 en 23 mei 2021. De nationale veiligheidsraad heeft beslist om alle evenementen tot eind augustus te verbieden door deze pandemie. Daar geven wij dan ook gevolg aan en verplaatsen we het festival naar volgend jaar.

Graag hadden we gezien dat Sodom onze wei omvormde tot de poorten van de hel. Ook hadden we de echte exclusieve show van Living Gate aan jullie voorgeschoteld, maar jammer genoeg heeft het Corona-virus een stokje in de wielen gestoken. Zelfs dit was een vijand die de almachtige Conan niet kon verslagen.

We zijn achter de schermen al hard aan het werk aan de volgende editie, waar we zo snel mogelijk al met een volledige line-up voor komen. Niet getreurd, als je al een ticket had gekocht voor dit jaar, is dit zeker ook geldig voor volgend jaar.

We zullen jullie dit jaar enorm missen, maar onthoud: Stay Metal, Stay Safe!

See you next year,

Team AMF

19:00 Rock Herk:

Volgend op de beslissing van de Veiligheidsraad wordt de 38e editie van Rock Herk, die binnen enkele maanden zou plaatsvinden, verplaatst naar vrijdag 16 en zaterdag 17 juli 2021.

We zijn ervan overtuigd dat dit de enige en juiste beslissing is. De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, medewerkers en artiesten staat steeds voorop, meteen gevolgd door de kwaliteit en beleving van het festival. Na weken van onzekerheid werd duidelijk dat deze niet gegarandeerd konden worden.

Voor de eerste keer sinds de allereerste editie in 1983 zal er bijgevolg geen Rock Herk plaatsvinden in de zomer en dat is bijna niet te bevatten. In deze vreemde tijden vinden we het echter vooral onze taak om positief te blijven en ook op die manier naar de toekomst te kijken, want uitstel is geen afstel.

Wat betekent dit voor de affiche?

Er werden reeds heel wat artiesten bevestigd en aangekondigd voor de 38e editie van Rock Herk. We gaan ervan uit dat we deze artiesten grotendeels zullen kunnen behouden. De onderhandelingen hiervoor werden reeds opgestart. Daarnaast werden er ook heel wat geweldige artiesten bevestigd, maar nog niet bekend gemaakt. Ook hier zal te gepasten tijde over gecommuniceerd worden.

Wat betekent dit voor tickethouders?

Elke tickethouder krijgt de waarde van de verschillende tickets die werden aangekocht in een tegoedbon aangeboden. Deze tegoedbon kan gedurende twee jaren gespendeerd worden aan de verschillende Rock Herk producten (festivaltickets / food-drinktickets / campingtickets / …). Daarnaast wordt aan tickethouders ook de optie aangeboden om de aangekochte tickets volledig terugbetaald te krijgen, dit met uitzondering van de boekings- en servicekosten. De organisatie roept wel op om zoveel als mogelijk voor de optie van de tegoedbon te kiezen. Er werden reeds heel wat kosten gemaakt in functie van de editie van 2020 en op die manier kunnen deze toch gedeeltelijk overbrugd worden. Ten laatste eind juni mogen tickethouders een mail verwachten omtrent de praktische afhandeling.

Dan rest er ons enkel nog op te roepen om de komende weken en maanden de maatregelen van de overheid te blijven volgen. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk terug genieten van de zomer samen met vrienden en familie, ook al zal dat dan zonder festivals zijn.

Via deze weg willen we ook nogmaals ons medeleven betuigen aan iedereen die slachtoffer is geworden van de gevolgen van het coronavirus.

Dikke ‘shoutout’ naar Rock Herk fans die in de zorg en in andere essentiële beroepen actief zijn!

Hou het veilig en zorg ondertussen goed voor elkaar.

Team Rock Herk

19:55 Suikerrock:

Beste Suikerrocker

Waarvoor we al een tijdje vreesden is nu bevestigd door de Nationale Veiligheidsraad van België: om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan mogen er al zeker  tot en met 31 augustus 2020 geen massa evenementen georganiseerd worden. Ook Suikerrock 2020 mag dus jammer genoeg niet doorgaan en zal daarom verplaatst worden naar de volgende zomer, in 2021.

We hebben als festivalorganisatie alle respect en begrip voor deze maatregel. De gezondheid en veiligheid van de bevolking, onze festivalbezoekers, artiesten, crew en vrijwilligers staan boven alles. Daarenboven zouden evenementen een extra belasting vormen voor alle hulpdiensten, die het in deze periode al zo zwaar hebben. Zij verdienen nu alleen maar onze bewondering en grootste respect.

Achter de schermen zijn we hard aan het werk met het verplaatsen van Suikerrock naar 2021. We zijn hierover in gesprek met alle reeds bevestigde artiesten, waarvan een aantal reeds toegezegd heeft.  Gelukkig worden in tijden van crisis de meningsverschillen makkelijker aan de kant geschoven. We zijn dan ook verheugd dat het stadsbestuur van Tienen aangegeven heeft om constructief mee te willen werken en de toekomst van Suikerrock veilig te stellen. Burgemeester Katrien Partyka zal zich hier persoonlijk voor inzetten.

De data van Suikerrock 2021 zijn reeds vastgelegd: het festival zal plaatsvinden van donderdag 29 juli tot en met zondag 1 augustus, en zal dus een kopie worden van het geplande Suikerrock 2020.

Het verplaatsen van het festival naar 2021 is voor alle partijen de beste oplossing, niet in het minste voor onze bezoekers. Ticketkopers hoeven namelijk niets te ondernemen: Hun tickets van 2020 blijven geldig voor de editie van 2021. Alle ticketkopers worden in de loop van volgende week ook nog persoonlijk gecontacteerd via het e-mail adres dat ze bij aankoop opgegeven hebben.

Laat ons ondertussen samen alle maatregelen die de overheid heeft opgelegd in de strijd tegen het virus strikt opvolgen. En laat ons de komende maanden juichen en applaudisseren, niet voor de top-acts op het podium, maar voor alle helden die ons land laten draaien in het heetst van deze coronastrijd.

We zien jullie graag terug in de zomer van 2021, om samen met ons opnieuw de ‘vibe’ te voelen en de ‘sweetness’ te proeven! Hou het veilig en gezond…

20:00 Rock Zottegem:

Corona heeft er anders over beslist. Geen #RZ20. Dat doet pijn. Voor ons, voor jullie ongetwijfeld ook. Maar gezondheid gaat voor, altijd! <3

Er is ook goed nieuws! Corona betekent niet het einde van ROCK ZOTTEGEM. We'll be back! Afspraak in de zomer van 2021!

Stay safe, party people!
And enjoy your summer anyway!

20:05 Sjock:

Hey Sjockers,

As most of you may know, we would have celebrated our 45th consecutive edition this year with an amazing line up.
So it is with a heavy heart that we have to announce that we will have to postpone this edition to 2021.

We're very sad about this but we do believe it is in the best interest for everyones health and safety and so we will follow the National Security Council’s measures to the letter.

We are in touch with all confirmed bands and hope they can make it to SJOCK next year.
Let’s hope we can make SJOCK 45 in 2021 a Highlight worth the extra wait..

For all who bought presale tickets for Sjock 2020 : we will contact you through e-mail soon!

BIG LOVE from your Sjock team!

SJOCK Festival 45
9-10-11 July 2021

20:10 Lokerse Feesten:

Door de beslissing van de veiligheidsraad wordt de 46e editie van Lokerse Feesten geannuleerd.
Deze wordt verschoven naar 30 juli tot 8 augustus 2021.

Hoop.
Ondanks de weinig gunstige voorspellingen, bleven we als organisator de laatste weken gedreven verder werken met hoop als drijfveer. Vingers kruisen, kaarsen branden, alles deden we in de hoop dat jullie binnenkort met een schitterende line-up het lockdownvoorjaar zouden kunnen wegspoelen en -dansen op de Grote Kaai.

Verbijstering.
Maar de hoop is omgeslagen in verbijstering. Verbijstering omdat we moeten vechten tegen een onzichtbare vijand die ons – voorlopig – het zwijgen oplegt. Dat iets hiertoe in staat zou zijn, neen, dat hadden we nooit verwacht. Maar ons klein krijgen, nooit.

Respect.
Respect voor de experten die deze beslissing moeten nemen, enkel in dienste van de gezondheid van ons allen.
Aartsmoeilijk hebben we het er mee, maar we aanvaarden deze beslissing omdat we weten dat dit nu de beste is.

Dank.
Heel veel dank aan de vele tickethouders die ondanks de voorspellingen, bleven uitkijken naar een mooie zomer.
Jullie worden binnenkort allemaal via mail gecontacteerd in verband met jullie ticket of abonnement.
Even geduld nog, zodat we jullie hierover de juiste richtlijnen kunnen geven.
Dank ook voor het geduld van de medewerkers, partners en leveranciers. Samen met jullie kunnen we nu reeds het traject richting volgend jaar uitstippelen.

De 46e editie van ons festival zal dus niet doorgaan in 2020, maar in 2021.

Fucking hell, al zoveel zin in!

Brussels Summer Festival:

Beste festivalvrienden,
De afgelopen weken hebben wij net als jullie, veel aandacht besteed aan de evolutie van de gezondheidscrisis die we met z'n allen doormaken. Onze prioriteit is en blijft de gezondheid en veiligheid van onze festivalgangers, artiesten, partners, teams en betrokken professionals. We volgen de beslissingen en aanbevelingen van de overheid op dit gebied dan ook nauwgezet op.
Op 15 april 2020 zijn we door de Belgische Nationale Veiligheidsraad op de hoogte gebracht van het verbod op massa-evenementen in de zomer van 2020. We moeten jullie dan ook spijtig genoeg meedelen dat deze editie van het Brussels Summer Festival, van 19 tot 23 augustus, afgelast is.
We hopen vooral dat deze boodschap jullie (en jullie dierbaren) in goede gezondheid treft. Onze gedachten gaan uit naar iedereen in de zorg en alle anderen die ons elke dag in staat stellen om gezond te blijven, ons te voeden en ons te verplaatsen. Laten we hen nu en deze zomer nog meer toejuichen en bedanken.

We willen ook onze festivalgangers bedanken, die vanaf de eerste aankondigingen van het festival begin dit jaar trouw zijn gebleven. Alle gekochte tickets worden terugbetaald en/of zijn geldig voor de volgende editie van BSF in 2021. We komen binnenkort bij jullie terug met de verschillende procedures hiervoor.
Tot die tijd kunnen we jullie alleen maar aanmoedigen om thuis te blijven, om de door de overheid opgelegde hygiëneregels te respecteren en om voor jezelf en jullie naasten te zorgen.

We zien jullie heel graag terug 18 tot 22 augustus 2021 voor een nog bruisender feest.

Het BSF Team

Keep safe !

Skullfest:

Hello Skullfestpeople...What everyone allready thought will now be officially announced...Skullfest edition 2020 also has to add itself to the long list of canceled and postponed events ,concerts and festivals.
Skullfest will not be moved to another date later this year.
If you allready got tickets ,they can be refund,you can contact us until july ,or the tickets can be used for the next edition.....although it would be nice that we can cover allready made costs with it....
Stay safe...stay healthy...stay @ home and hopefully we meet next year, first weekend of june 2021 for double the fun...double the party...double the metal...

Thank for the support ,see you later

Rock Am Ring/Rock Im Park:

Ausverkaufte Festivals am Ring und im Park wegen des Verbots von Großveranstaltungen bis zum 31. August abgesagt
In ihrer erlebnisreichen und bewegten Geschichte wurden Deutschlands populärste Open-Air-Festivals Rock am Ring und Rock im Park schon mehr als einmal mit unerwarteten und schwierigen Situationen konfrontiert. Jetzt erzwang das verfügte Verbot aller Großveranstaltungen wegen der Corona-Pandemie bis zum 31. August, die Absage der Jubiläumsevents am Nürburgring und in Nürnberg.

Für die Veranstalter und ihre Teams, die Künstler und 175.000 Fans, die am ersten Juni-Wochenende 35 Jahre Rock am Ring und 25 Jahre Rock im Park feiern wollten, ist diese alternativlose Entscheidung natürlich enttäuschend. Dennoch haben die Produzenten uneingeschränktes Verständnis für diese unausweichliche Maßnahme im Interesse der Sicherheit und Gesundheit aller Beteiligten, so traurig die Absage der ausverkauften Zwillingsfestivals ist. Gleichzeitig bedanken sie sich bei den Fans ausdrücklich für ihre nachhaltige Unterstützung.

Gemeinsam mit der Live-Musikbranche richten sich nunmehr alle Hoffnungen auf die Zeit nach dem Ende des Ausnahmezustandes. Die Neuansetzung der Jubiläumsfestivals von Rock am Ring und Rock im Park ist jetzt für das zweite Juni-Wochenende 2021 terminiert.

Wegen der Details über die weitere Abwicklung werden alle Ticketkäufer noch um ein wenig Geduld gebeten. Die Veranstalter und ihre Teams arbeiten an konkreten Informationen über die genaue Vorgehensweise, die im nächsten Schritt bekanntgegeben werden. Bis dahin werden die Fans um Verständnis gebeten.

Rock am Ring – Rock im Park
11. – 13. Juni 2021
Save the date!

Wacken Open Air:

Dear Metalheads,
yesterday, the German government decided that due to the Coronavirus pandemic, no mass gatherings will be allowed until August, 31st 2020. We are facing an unprecented situation in our 30 years: It is with heavy hearts that we have to announce that there will be no Wacken Open Air this year.

Our whole team has been working intensively on the festival these last months and the more all of us are bitterly disappointed that we are not allowed to celebrate a Wacken Open Air with you. This administrative order affects us heavily and we will need some time to process the bad news.

Nevertheless, we support the decision of the German government in this difficult situation for the whole world. Your health and safety have always been and always will be our top priority. We as promoters are therefore bound to take an even greater responsibility and have to follow the instructions of the experts.

Concerning Wacken Open Air 2021 and options for your already bought tickets we will reach out to you asap but ask for a little bit of patience whilst we work through this. We thank you for your trust during times which are unparalleled for all of us.

Stay healthy - In Metal We Trust!

Your W:O:A Team

Alcatraz:

We must all suffer the consequences of the corona issue. This situation is taking a toll on everyone. Forces beyond our control have compelled us to postpone the 2020 edition of the ALCATRAZ festival. Victims of circumstance, we have no choice but to undergo this exceptional situation. Despite our obvious disappointment we fully understand the reasons behind the binding government decisions. Our health is our greatest asset and our No. 1 concern is the safety and well-being of every single member of our ALCATRAZ family: our visitors, partners, crew, suppliers and all performing artists.

BETWEEN HOPE AND FEAR
For weeks now our team of organisers has been in two minds. There’s the human aspect which, of course, overrides all other considerations. Like the rest of the population we are constantly worried about the health of our family, relatives and loved ones. For others the current pandemic has been having dire financial consequences. The global atmosphere of stress, fear, disease, death and the suffering they bring has made it necessary to take certain decisions in the public interest. After all, under normal circumstances the enthusiasm of our staff and festival-goers is the life blood of this event. At the same time, we hold the unshakeable conviction that we will have to bounce back together. Our initial disappointment soon made way for positive vibes and the mental strength to focus our efforts on the future and to continue to share our passion with the world. We will need to be resilient. People are social beings by nature. We need to feel like we belong, that we are part of a group of like-minded people. We remain convinced that after this period of confinement and the - hopefully permanent - removal of the proverbial ankle bracelet, people will feel a growing urge to have a beer together again and go watch a live show - obviously with full respect of whatever restrictive measures are in place at the time.

FUTURE
We were extremely proud of this year‘s line-up and the countless reactions and the run on tickets these last few months were a clear indication that scores of metalheads felt the same way. This heartens us and we are doing everything in our power to transfer as much of this year’s line-up to next year as possible. Behind the scenes preparations for our 2021 edition were already underway, that’s how these things go nowadays. Based on the names and prospects that are in the pipeline for next year we think we are entitled to be even more ambitious than this year. As a result the 2021 line-up may be a mix of this year’s confirmed acts (as many as possible) with a number of pleasant surprises thrown in. The summer of 2021 is beyond the horizon for now but we look to the future with clenched fists and hope in our hearts. So let the countdown begin…

ALCATRAZ 2021 will take place on
Friday 13, Saturday 14 and Sunday 15 August 2021
WHAT ABOUT YOUR 2020 TICKET?
Everyone who was looking forward to the ALCTRAZ experience in the summer of 2020 is bound to have lots of questions. We understand this and will answer all of your queries to the best of our ability.

The general guideline is that all tickets will be carried over to the 2021 edition of ALCATRAZ festival. We are currently consulting with our ticketing partners. As soon as an agreement has been reached we will let you know what options are available for this year’s ticket holders. Please keep in mind this can take a few days.

GRATITUDE
Our thoughts go out to the people in the field who are risking their lives on a daily basis such as doctors, nurses, nursing home staff and all other healthcare workers. Also, let’s not forget about those who feature less prominently in our news reports but who also run a higher risk of infection: shelf fillers and cashiers at the supermarkets, bakers and butchers, grocery stores, pharmacists, cleaning staff, taxi and lorry drivers, mailmen and couriers, police personnel and the fire brigade. In short, EVERYONE who risks their lives to save countless others and helps to keep our economy afloat: THANK YOU!

Take good care of yourselves and each other!

Pinkpop:

Met pijn in ons hart moeten we aankondigen dat de 51e editie van Pinkpop helaas niet in 2020, maar pas in 2021 plaats zal vinden. Hiermee geven we gehoor aan de aangescherpte maatregelen die zojuist door de overheid zijn aangekondigd in verband met het corona-virus. Evenementen tot en met 31 augustus zijn verboden en zodoende ook Pinkpop. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van Pinkpop onvoorstelbaar groot, maar ondanks dat staan we volledig achter dit besluit, aangezien jullie gezond- en veiligheid en ook die van alle andere betrokken partijen onze hoogste prioriteit heeft.

Wat nu?
De komende tijd bereiden wij het plan voor in verband met reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020, zowel voor combi- als dagkaarten. Wij begrijpen dat er vragen leven, maar om meerdere redenen hebben we even tijd nodig en we hopen op jullie begrip en medewerking wat dat betreft. Wel willen we alvast aangeven dat Pinkpop aangesloten is bij de landelijke ‘Bewaar je ticket-regeling’, waarover meer info te lezen is via www.bewaarjeticket.nl. Reeds gekochte tickets voor de 51e editie van Pinkpop blijven zodoende geldig tot volgend jaar. We informeren de kaartkopers zo snel mogelijk en persoonlijk over de overige opties en praktische zaken omtrent reeds aangeschafte tickets. Wij adviseren om tot die tijd sowieso je ticket(s) te bewaren.

Bedankt voor het vertrouwen, stay safe en markeer 18, 19 en 20 juni 2021 alvast in je agenda; het staat natuurlijk buiten kijf dat de 51e editie van Pinkpop memorabel wordt!

Jera On Air:

Dear fans of Jera On Air,

We are very sad to announce that the 28th edition of Jera On Air wil not take place in 2020. Tonight, the Dutch government prolonged the ban on large public events until the 1st of September. As Jera On Air was taking place on the 24th, 25th and the 26th of June we have no other option than to postphone this year’s edition to 2021.

Even though we were afraid that this would happen, we kept our hopes up and thought that maybe the virus would be under such control that we could give you the best experience to mosh your sadness away. The entire village of Ysselsteyn was looking forward to meet all you nice people again. The fields of Ysselsteyn were prepared to get smashed back to sand, even the bridge was ready to hear all your complaints ;-). And of course the organization, completely held by volunteers, has put many after-school and after-work hours in to set up another great edition.
But because of the situation we are in, we fully agree and respect that the most important thing now is to get control of this virus and to stay out of the danger zone. We adhere to the regulations and we hope you do the same. This is not only important for yourself, but also for your family and friends, your neighbors and our whole community.

We promise that Jera On Air will be back, better and stronger than ever! So bands, please keep writing and producing that great music we all love! Fans, please keep supporting our scene! We will work hard and look forward to see you again at JERA on AIR 2021 Official!

To all the fans who have already bought a ticket for Jera On Air 2020, your tickets will remain valid for Jera On Air in 2021, please give us some time to provide you with the other possible options.

Thank you for your patience, support and love. Take good care of yourself and each other!

See you at Jera On Air 2021 on June 24, 25 and 26

Dokk'em Open Air:

Dokk'em Open Air 2020 wordt verplaatst!

Het hing al als een gitzwarte donderwolk in de lucht, maar nu is het definitief: de overheid verbiedt alle grootschalige evenementen in Nederland t/m 31 augustus. De 13e editie van Dokk’em Open Air wordt daarom verplaatst naar 2021. We hopen spoedig de definitieve data bekend te maken.

Ik heb tickets, wat nu?

Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Mocht je verhinderd zijn op de nieuwe datum, dan kunnen de tickets worden geretourneerd. Het is ook mogelijk om je ticket te doneren. Alle ticketkopers ontvangen binnenkort een mail met instructies over de verschillende opties.

Line-up 2021

Waar mogelijk proberen we zoveel mogelijk bands door te schuiven naar volgend jaar. Dit is een hele puzzel in verband met internationale tourschema’s en beschikbaarheid. We kunnen dus niet garanderen dat de line-up 100% intact blijft. Maar we zijn in goed overleg met alle betrokken bands en boekingsagenten. Hou onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

Pas op jezelf en op elkaar!

Het welzijn van onze vrijwilligers, artiesten en bezoekers staat altijd op de eerste plaats. Respect voor iedereen die zich inzet om deze crisis aan te pakken. Zorg voor je gezondheid en die van een ander, steun ons en we zien elkaar volgend jaar! Bedankt voor jullie begrip!

Dynamo Metalfest:

Helaas maar niet onverwacht en zeker begrijpelijk, heeft de Nederlandse regering zojuist besloten om net als onze buurlanden alle evenementen te verbieden tot 31 augustus. Dit houdt dan ook in dat Dynamo Metalfest 2020 niet door kan gaan en we deze editie naar volgend jaar verplaatsen.

We hadden er erg veel zin in om dit jaar weer twee dagen op de Ijsbaan te staan met jullie maar die zin moeten we nog even een jaar langer bij ons zien te houden. We zijn al druk bezig om de line up van dit jaar, in ieder geval in grote lijnen, mee te verhuizen naar volgend jaar. Eén show gaat sowieso mee; de Bay Area Interthrashional show. Zo gauw als er meer bekend is, zullen we dat uiteraard laten weten.

Reeds gekochte tickets voor 2020 blijven geldig voor 2021. Mocht je dat niet willen, check dan de website voor meer mogelijkheden.

De nieuwe datum zullen we ook zo snel mogelijk communiceren. Dus houd deze pagina in de gaten, houd afstand, wees lief, draai keihard Slayer, was je handen en dan zien we jullie graag in 2021 weer op Dynamo Metalfest!

Bospop:

40ste EDITIE BOSPOP VERPLAATST NAAR 9, 10 & 11 JULI 2021

Zojuist heeft de overheid de maatregelen verlengd in de strijd tegen het coronavirus, waaronder een langer verbod op grootschalige evenementen. Als gevolg daarvan gaat de 40ste editie van BOSPOP in 2020 niet door maar verplaatsen we ons festival naar 9, 10 en 11 juli 2021. Hoewel dit ons veel verdriet doet, scharen wij ons volledig achter de gemaakte keuzes die nodig zijn om de verspreiding van het virus zo goed en snel mogelijk te stoppen.

De voorbereidingen voor BOSPOP waren in volle gang. De huidige omstandigheden laten het echter niet toe om er samen met jullie, dit jaar een fantastisch festival van te maken. We gaan niet bij pakken neerzitten en kijken nu al vooruit naar Bospop 2021. We hebben ons aangesloten bij het branche initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later-regeling’ waarbij je ticket geldig blijft voor de editie van volgend jaar. Alle kaartkopers ontvangen uiterlijk eind mei hierover een e-mail met gedetailleerde informatie. Heeft u een niet online gekocht ticket, houdt dan onze website, nieuwsbrief of Facebook in de gaten.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze onzekere periode en danken jullie voor jullie steun en in het bijzonder de vele mensen die keihard werken om deze crisis te boven te komen. Samen staan we sterk.

Into The Grave:

Helaas maar niet onverwacht en zeker begrijpelijk, heeft de Nederlandse regering zojuist besloten om net als onze buurlanden alle evenementen te verbieden tot 31 augustus. Dit houdt dan ook in dat Into The Grave 2020 niet door kan gaan en we deze editie naar volgend jaar verplaatsen.

We kijken naar welke mogelijkheden we hebben om de line up van dit jaar mee te nemen naar volgend jaar. We zullen er alles aan doen om de line up van onze 10e jubileumeditie minimaal net zo vet te laten zijn als dat hij voor dit jaar was. Dit laten we jullie zo gauw als we bands vast hebben liggen weten.

Reeds gekochte tickets voor 2020 blijven geldig voor 2021. Mocht je dat niet willen, kijk dan op de website voor meer mogelijkheden.

De nieuwe datum zullen we ook zo snel mogelijk communiceren. Dus houd deze pagina in de gaten, houd afstand, wees lief, draai keihard Slayer, was je handen en dan zien we jullie graag in 2021 weer op de jubileum editie van Into The Grave!

 

Categorie: