156/silence keert terug met op horror geïnspireerde nieuwe single "Unreasonable Doubt".

Pittsburgh heavy-hitters 156/SILENCE zijn terug met hun eerste nieuwe muziek in 2 jaar met de release van vandaag van de nieuwe single "Unreasonable Doubt" bij SharpTone Records. Het op horror geïnspireerde nummer volgt het veelgeprezen derde album van de band, Narrative (2022), en is de eerste onthulling van het volgende hoofdstuk van een van de meest opruiende bands van hardcore/metal.

 

In commentaar op de nieuwe single zegt 156/SILENCE:

"We zijn begonnen met het idee van een riff die overslaat en het gevoel en de impact van een steekscène uit een slasher-film zou kunnen nabootsen. Maar in plaats van het zo overduidelijk zwaar te maken als we konden, wilden we dat naast een vrolijker en esthetisch klinkend refrein plaatsen. om die gevoelens te benadrukken waarvan we vonden dat ze een beetje een tonale whiplash toevoegden, zoals sommige van onze favoriete horrorfilms. Tekstueel gaat het thema van het nummer over het verlies van vertrouwen in jezelf en anderen, evenals de eeuwige schaduw van schroom. Alleen al de herinnering aan dubbelzinnigheid . Een onredelijke twijfel."

Over 156/SILENCE:
156/Silence, opgericht in Pittsburgh, bestormt de metalcore scene met meedogenloze energie en compromisloze passie. Met meer dan 2 miljoen catalogusstreams hebben ze zich snel gevestigd als een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Ze keren terug met hun nieuwste single, 'Unreasonable Doubt', na het succes van nummers als 'A Past Embrace', dat tijdens het debuutweekend meer dan 100.000 views op YouTube kreeg.

Geprezen door onder meer Brooklyn Vegan en Kerrang!, wordt 156/Silence geprezen als een van de hardcore bands die je moet zien. Door hun explosieve live-optredens deelden ze podia met zwaargewichten als The Acacia Strain, Vein en Great American Ghost, waardoor hun reputatie als act die je gezien moet hebben, werd versterkt.

Hun nieuwste single, "Unreasonable Doubt", geproduceerd door Jonathan Dolese, toont hun evolutie en toewijding om grenzen te verleggen. Met een niet aflatende toewijding aan hun vak, is 156/Silence klaar om hun eigen verhaal te creëren in de hardcore scene en daarbuiten.


156/SILENCE-opstelling:
Jack Murray: zang
Jimmy Howell: Gitaar
Ryan Wilkinson: gitaar / zang
Kyle O'Connell: Drums
Lucas Booker: bas

Categorie: