The Agonist kondigt nieuw album aan en onthult nieuwe video

Extremer, melodieuzer, spannender en simpelweg groter dan het leven: The Agonist zijn terug! Na hun veelgeprezen album Five, uitgebracht in 2016, hebben de extreme metal-juggernauts uit Montreal, Canada, een eerste single uitgebracht en de eerste en langverwachte details van hun gloednieuwe album aangekondigd, dat verschijnt op 20 september 2019 via Rodeostar Records.

Zangeres Vicky Psarakis: "Toen ik de eerste instrumentale versie voor Orphans hoorde, was ik een beetje geschokt en verward. De muziek was echt donker en zwaarder dan alles wat we op vorige albums hebben gedaan en ik wist niet precies hoe ik dat gevoel kon evenaren. Maar dan weet je dat het enige dat we moesten doen om de bal aan het rollen te krijgen was om een volledig nummer te schrijven en 2-3 maanden later was alles klaar!

Bij elk nieuw album houden we ervan om te experimenteren en onze tenen in een nieuw gebied te dopen, maar er zijn ook veel elementen hier die doen denken aan vroeger. Je kunt heel veel harde beats verwachten, snelle waanzin en vele explosies! Vocaal is er een breed scala aan stijlen, waarvan ik er een aantal voor het eerst heb uitgeprobeerd, en de teksten zijn meestal geïnspireerd op horrorverhalen en echte tragedies. Gebeurtenissen waarvan ik het gevoel had dat veel mensen zich konden herinneren.

Orphans is mijn derde album met The Agonist en ik kan niet wachten om de wereld te laten zien wat we hebben gemaakt! We zijn verheugd om eindelijk de eerste smaak te delen met jullie allemaal ... Maak je klaar voor In Vertigo!"

Luister naar de openingstrack en de eerste single In Vertigo en bekijk de video hier.

Sinds de band in 2004 werd opgericht, vestigde The Agonist zich snel als de fakkeldragers van een nieuwe generatie in extreme modern metal. Op hun zesde studioalbum, Orphans, heeft The Agonist een waar monster losgelaten dat zich voedt met melodieuze death metal en bijna rockende momenten. Tussen prachtige anthemische metalen geluidsmuren, beukende grooves en felle riffs toont de charismatische frontvocalist Vicky Psarakis haar indrukwekkende bereik dat alles omvat, van rock-diva tot zieke deathmetal-grommen. Het resultaat is een flikkerend, iriserend en gevarieerd meesterwerk genesteld tussen pure brutaliteit en melodieuze kwetsbaarheid - gewoon onvergelijkbaar!

Orphans tracklist:

01. In Vertigo
02. As One We Survive
03. The Gift of Silence
04. Blood as My Guide
05. Mr. Cold
06. Dust to Dust
07. A Devil Made Me Do It
08. The Killing I
09. Orphans
10. Burn it All Down

Het album verschijnt op 20 september in de formaten Deluxe Box, LP, CD and Digital via Rodeostar Records. Orphans kan nu reeds voorbesteld worden hier.

Categorie: