Allegaeon covert een Yes klassieker

Allegaeon, die we normaal gezien kennen van hun sublieme technical death metal, hebben vandaag een nieuwe digitale single uitgebracht. Het is een cover van het nummer Roundabout van één van hun muzikale helden, Yes.  Bij het nummer hoort geen officiële videoclip maar wel een bijzonder interessante korte behind the scenes rockumentary.Bekijk de behind the scenes video hier.

Beluister de track hier.

Riley McShane (zang): "We zijn erg verheugd om onze vertolking van Roundabout van Yes (uit hun album 'Fragile' uit 1971) uit te brengen. We zijn altijd grote fans geweest van progressieve rock en alle genres die uit die tijd zijn voortgekomen. In deze cover proberen we niet alleen die invloeden te laten zien, maar ook hoe we als individuele muzikanten zijn beïnvloed door de muziek van weleer en hoe die impact ons heeft geholpen om onze eigen speelstijlen te ontwikkelen.

We hebben deze single opgenomen met onze goede vriend en vertrouwde sound engineer Dave Otero bij Flatline Audio in Denver, CO. Opnemen met Dave is altijd een feest, en deze keer hadden we het geluk om in de studio te worden vergezeld door Vince Edwards van Metal Blade Records. Edwards documenteert de ervaring met een hybride, muziekvideo en studiodocumentaire film die hier kan worden bekeken: youtu.be/coGYIrhz05o

Heel erg bedankt voor het luisteren, we hopen je later dit jaar weer op pad te zien en je op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen in onze wereld. Blijf tot die tijd op de hoogte van livestreams, Q&A, verkoop van merchandising en nog veel meer van het Allegaeon-kamp de komende maanden. Jij beslist, en nogmaals bedankt."

Die Q&A waarover McShane het heeft gaat door op 6 april om 18:00 (European Time) via de facebookpagina van de band: facebook.com/Allegaeon.

Categorie: