Amaranthe tekent bij Nuclear Blast

Groot nieuws uit metalland vandaag! Het Duitse label Nuclear Blast kondigt trots aan dat zij het Zweeds/Deense sextet Amaranthe in hun stal hebben opgenomen. Momenteel zijn de heren en dame van Amaranthe aan het werken aan wat hun zesde studioalbum moet worden dat volgens de voorlopige planning ergens in 2020 zou moeten uitkomen.

We lezen even mee wat beide partijen hierover willen vertellen:

Olof Mörck (Amaranthe) zegt: "Het voelt geweldig om onze samenwerking met de giganten van Nuclear Blast te onthullen! Al sinds we zelf als jonge muziekfans (zo ergens midden jaren ’90), die glimmende Nuclear Blast cd's in onze tienerhanden hielden, staan ze voor het beste van het beste in de metal scene, en om ze als partners te hebben is dan ook een droom die uitkomt! Ze zijn niet alleen enorm ervaren in de metal scene, maar ook geweldige mensen en het was een plezier ze te leren kennen. We zijn samen al geweldige plannen voor de toekomst aan het vastleggen, en de dingen zien er voor Amaranthe helderder en sterker uit dan ooit! Houd je ogen open voor onze volgende sprong samen in de nabije toekomst!"

Marcus Hammer, Managing Director van Nuclear Blast, voegt eraan toe: "We zijn meer dan blij om Amaranthe en Kult Management te verwelkomen bij de Nuclear Blast familie. Ik volg de groep al een tijdje terwijl ze op tournee waren met een aantal van hun nieuwe labelgenoten. Omdat het zowel geweldige muzikanten als mensen zijn, die een duidelijke visie hebben en worden ondersteund door een ervaren team in de rug, was het geen sinecure om te proberen deze uitstekende band voor onze selectie te winnen. Nu zijn we blij om te zijn de nieuwe partner aan hun zijde die één doel nastreeft: een succesvol volgend hoofdstuk toevoegen aan hun toch al glanzende carrière. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor zowel Amaranthe als Nuclear Blast."

Amaranthe werd opgericht in 2008 en bracht met steeds groeiend succes reeds vijf albums uit. Hun catchy geluid met als voornaamste kenmerk de combinatie van 3 vocalisten valt duidelijk in de smaak van de metalliefhebbers.

Alvorens ze in 2020 opnieuw de studio intrekken om aan de opnames voor het nieuwe album te beginnen gaat de band eerst nog eind november op tournee door Scandinavië met hun Helix-tournee. In januari en februari van volgend jaar volgt dan nog een uitgebreide Europese tournee samen met Sabaton en Apocalyptica die hen op 2 februari 2020 ook naar het Antwerpse Sportpaleis brengt.

Categorie: