Andy Black brengt nieuwe track Westwood Road uit

Andy Black brengt Westwood Road uit. Het nieuwe album The Ghost Of Ohio verschijnt op 12 april via Spinefarm Records.

Na 45 miljoen YouTube-hits, 25 miljoen Spotify-streams en een Song of the Year-award voor de hitsingle We Do not Have To Dance is de veelgeprezen singer-songwriter Andy Black terug met Westwood Road, de eerste track en video van zijn langverwachte tweede album, The Ghost Of Ohio (Lava / Republiek / Spinefarm). De door Martin Landgreve en Magnus Jonsson geregisseerde clip is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=NF4jet4WaeI

Westwood Road is beschikbaar als een directe download voor wie The Ghost Of Ohio vooraf besteld  vóór de releasedatum van 12 april via https://www.theghostofohio.com/

Black zal het langverwachte nieuwe album promoten met The Ghost of North America Tour, een headliner tour die op 7 april begint in Ace of Spades in Sacramento, CA.

Voor The Ghost Of Ohio werkt Black opnieuw samen met Grammy-genomineerde producer John Feldmann (Blink-182, Panic! At the Disco), die het befaamde debuut The Shadow Side uit 2016 in goede banen leidde. Westwood Road werd gemixt door Grammy-winnaar Neil Avron (Twenty One Pilots, Thirty Seconds To Mars). Het nieuwe album is semi-autobiografisch en maakt gebruik van de spookachtige geschiedenis van Black's geboortestad om een verhaal te vertellen dat zijn angsten en obsessies uit zijn jeugd onderzoekt.

Black, die altijd eerbied had voor de magische convergentie van beeld en geluid, creëerde het gevarieerde album om ook te dienen als een soundtrack voor een overeenkomstige graphic novel. Hij vermengt melancholische thema's met vrolijke rock en pop om het verhaal te vertellen van iemand die jong stierf en wiens geest een gebied bewoont gedurende honderd jaar en op zoek gaat naar manieren om contact te maken. Het album artwork werd ontworpen door Eliran Kantor (Iced Earth, Testament).

Op The Shadow Side strekte Biersack zijn creatieve vleugels uit boven de blauwdruk van de vintage-Sunset-Strip-meets-modern-hardrock-vibe van BVB. "Dat album was het begin van een terugkeer naar wie ik altijd al wilde zijn", zegt hij. "Een herontdekking van mijn diepste wortels." "The Ghost Of Ohio is de volgende stap. Het is een volledige omhelzing van mijn lang gekoesterde passie voor verbeelding, die teruggaat tot toen ik mijn vaders KISS ruilkaarten ontdekte in de kelder en, verkleed als Batman, door de straten van onze wijk struinde."

Categorie: