Anneke Van Giersbergen stelt nieuwe single voor

Vorig jaar stelde ze haar nieuwe solo album voor, vandaag maakt Anneke haar fans opnieuw blij met een nieuwe single.

Vorig jaar kondigde ze een nieuw solo album aan getiteld The Darkest skies Are The Brightest. Nu vandaag brengt ze een tweede single en video uit, Hurricane, ook te vinden op haar nieuw album.

Anneke geeft uitleg: "For the new album I wrote a lot of songs filled with messages of love and heartache, but I also went on a more propulsive journey, with darker storytelling. The percussive opening groove of 'Hurricane' is maintained until a slightly ominous middle section. The track closes with heavy drums and a glorious trumpet solo."

De titel van het nieuwe album verwijst naar het idee dat wanneer we opkijken naar persoonlijke uitdagingen, we op zoek gaan naar antwoorden op de grootste levensvragen. Maar op dit punt in haar muziekcarrière, is haar solo album dat vooral geïnspireerd is op een relatiebreuk niet iets wat Anneke verwacht om te schrijven. 

In 2018 begon ze aan nieuw materiaal voor haar heavy metal band VUUR, maar hun nieuwe debuutalbum 'In this moment We are Free - Cities' werd niet zo enthousiast onthaalt door het publiek. De fans waren zichzelf aan het klaar maken voor heavy metal sounds wat ze gewoon waren van deze band. 

Annekes legt uit: "My belief in VUUR saw me spend all my savings on recording VUUR's debut album and taking the band on the road. After completing our first touring cycle, I realized that more VUUR would mean yet more, huge financial risks."

Nog erger toen ook in datzelfde jaar haar huwelijk op de klippen liep, begon ze helemaal gaan na te denken over wat ze wilde. Ze trok zichzelf samen met haar gitaar terug in een klein huisje ergens in het bos en begon na te denken over haar solocarrière. Ze is dan in 2019 beginnen schrijven aan songs en in 2020 heeft ze aan een goede vriend gevraagd om het album mee werkelijkheid te doen worden.

Tijdens het werken aan het album werden Anneke haar fragiele en akoestische liedverhalen versmolten met de sound van panoramische strijkers, hoorns enz.... 11 songs, 11 intieme songs dat is het resultaat van Anneke die een serenade brengt aan haar publiek. 

Tracklist:

 1. Agape
 2. Hurricane
 3. My Promise
 4. I Saw A Car
 5. The Soul Knows
 6. The End
 7. Keep It Simple
 8. Lo And Behold
 9. Losing You
 10. Survive
 11. Love You Like I Love You

Het nieuwe album kan je hieronder pre-orderen, het album is beschikbaar in eco-vriendelijk cd digipak maar ook in LP (incl. album op cd) en als digitaal album. 

The Darkest Skies Are The Brightest verschijnt op 26 februari van dit jaar.

klik hier onder om een exemplaar te reserveren:

annekevangiersbergen.lnk.to/TheDarkestSkiesAreTheBrightest

Meer over Anneke Van Giersbergen:

annekevangiersbergen.com
facebook.com/annekevangiersbergenofficial
instagram.com/annekeannique
youtube.com/AguaDeAnniqueMusic

Categorie: