Beyond The Black doet het met Elize Ryd

We konden u reeds eerder meegeven dat het nieuwe album van Beyond The Black, Hørizøns, op 12 juni uitkomt via Napalm Records. Eerder waren er al de singles, Misery en Golden Pariahs, en nu is er om de numerieke volgorde niet te verstoren een derde single uit. Die heet Wounded Healer en het bijzonder interessante daaraan is dat BTB frontdame Jennifer Haben daarop in duet gaat met niemand minder dan Elize Ryd van Amaranthe.

We wisten natuurlijk al dat beide bands dikke fwiendjes zijn. Dit najaar gaan ze samen op tournee en die brengt hen op 15 november naar zaal Trix in Antwerpen.

Bij de single hoort zoals dat ... euhm ... hoort ook een lyric video en die vind je hier.

De rauwe energie van twee metal queens gaat samen met de verfijning van een krachtig nieuw arrangement! Melodieus metalkwintet Beyond The Black, geleid door de uitzonderlijke zangeres Jennifer Haben, presenteert hun sonore derde single, Wounded Healer met Elize Ryd (Amaranthe), van hun aanstaande album, Hørizøns, dat op 19 juni 2020 via Napalm Records zal worden uitgebracht.

Met Hørizøns ontgrendellen Beyond The Black hun ongeëvenaarde, gedifferentieerde spectrum van symfonische en melodieuze rock gekruid met sonore melodieuze metal soundscapes in 13 verschillende nummers. Het album begint met zijn zware, maar toch sfeervolle titelnummer, dat het scala aan opschuimende soundscapes en Jennifer Haben's kristalheldere, opvallende zang omvat. Mooie maar sterke harmonieën, emotionele verhalen en krachtige zanglijnen weven door Wounded Healer (feat. Elize Ryd van Amaranthe) en zullen je de weg wijzen in sombere tijden. Donkere subliminale grooves smelten samen met harmoniserende gitaarlijnen en vormen de heersende nexus van Human en het onmiskenbaar aanstekelijke refrein. Een ander facet stijgt met You Are Not Alone, dat wordt gedomineerd door zowel elektronische invloeden als symfonisch klinkende violen. Hørizøns' atmosferisch donkere hardheid creëert de stilistische buiging over de kenmerkende melodieuze rock ontmoet popgeluid in symbiose met fragiele maar sterke fragmenten. De charismatische outfit overtuigt met een opzwepende, emotionele slagkracht en hun sterke, zelfverzekerde boodschap van zelfbewustzijn.

Tracklist:

 1. Horizons
 2. Misery
 3. Wounded Healer (feat. Elize Ryd)
 4. Some Kind Of Monster
 5. Human
 6. Golden Pariahs
 7. Marching On
 8. You're Not Alone
 9. Out Of The Ashes
 10. Paralyzed
 11. Coming Home
 12. I Won't Surrender (feat. Tina Guo)
 13. Welcome To My Wasteland
Categorie: