Blind Guardian's Twilight Orchestra onthult cover en artwork voor Legacy Of The Dark Lands

Voor wat beloofd om een van de meest ambitieuze projecten in de metalgeschiedenis te zijn, zal de aankomende release van Blind Guardian het wachten meer dan waard zijn. Het idee om een orkestalbum op te nemen ontstond oorspronkelijk in de hoofden van de twee hoofdmannen van het Blind Guardian universum - gitarist André Olbrich en zanger Hansi Kürsch - in de jaren negentig, toen Blind Guardian orkestrale elementen begon te gebruiken om hun weelderige geluid te verbeteren. Nu onthullen ze het geweldige hoesontwerp van het album, dat is gemaakt door de beroemde kunstenaar Gyula Havancsák.

Hansi Kürsch: "Het hoesontwerp van Gyula Havancsák past perfect bij ons aanstaande project en ik denk dat het een waar meesterwerk is. Gulya's liefde voor details is ongelooflijk en zijn vermogen om complexe verhalen te zien en ze in kunst te reproduceren is verbazingwekkend. dan blij omdat hij de monumentale sfeer van de muziek absoluut kon vangen, letterlijk een perfecte match!"

Op 19 juli starten de voorbestellingen voor het aanstaande album The Legacy Of The Dark Lands. In de afgelopen jaren begon het gigantische project vorm te krijgen, en parallel aan zijn epische geluidscascades werd het lyrische concept ontwikkeld. Hiervoor was Blind Guardian in staat steun te vinden in de Duitse bestsellerauteur Markus Heitz, wiens laatste roman Die Dunklen Lande werd uitgebracht op 1 maart 2019. Het boek speelt zich af in 1629 en bevat de prequel aan Blind Guardian's opus Legacy Of The Dark Lands, dat op 1 november wordt uitgebracht.

Bekijk alvast de korte trailer om een eerste indruk van het album te krijgen: https://youtu.be/PW8zzTlp03I

"Het is ongelofelijk, dat we na 20 jaar dit werkelijk opwindende project echt kunnen afronden, ik ben er zo blij mee en ben er meer dan tevreden mee. Elke track onthult spectaculaire werelden en vertelt zijn eigen verhaal. Met dit album wordt onze grootste creatieve droom eindelijk realiteit", zegt frontman/zanger Hansi Kürsch wiens favoriete auteur even enthousiast was over de samenwerking: "Het is echt gek: als spelersrolspelers van Pen & Paper luisterden we tijdens het spelen naar Blind Guardian. En jaren later ga ik samenwerken met de band, wat ongelooflijk was. Het is verbazingwekkend, de dingen die soms kunnen gebeuren", herinnert Markus zich. "Uiteraard ging ik meteen akkoord om mee te doen! Deze creatieve samenwerking is heel speciaal voor mij".

De twee protagonisten hebben hun creatieve uitwisseling de afgelopen vijf jaar actief gecultiveerd. "Markus is een geweldige verteller, met Die Dunklen Lande creëerde hij de perfecte setting en met de mysterieuze Nicolas, het perfecte karakter voor onze complexe werken. Zijn inventiviteit lijkt bijna oneindig te zijn. Absoluut indrukwekkend en zeer inspirerend", prijst Hansi Kürsch over de vruchtbare samenwerking met de zeer gerenommeerde fantasieschrijver. Beide zijden vertellen op hun eigen manier het verhaal van de huursoldaat Nicolas en zijn betrokkenheid bij de dertigjarige oorlog. Auteur Markus Heitz begint het verhaal in zijn boek en Blind Guardian volgt het voorbeeld met Legacy Of The Dark Lands.

Wat is de geheime omgeving van Nicolas? Zal hij in staat zijn om de ketenen van oorlog af te werpen en hoe zullen zijn geliefden het doen? Over Legacy Of The Dark Lands via Blind Guardian's Twilight Orchestra, vervullen André Olbrich en Hansi Kürsch hun jarenlange wens om de nadruk te leggen op imposante koorzang en klassieke orkestrale arrangementen. Het belooft een opus te worden in tegenstelling tot alle andere die het Duitse kwartet ooit heeft uitgebracht, of liever: een opus, zoals nog nooit eerder werd gehoord.

De novelle Die Dunklen Lande is beschikbaar vanaf nu. Bezoek: https://nblast.de/BGLegacyOfTheDarkLands

Categorie: