The Charm The Fury stopt er (voor onbepaalde tijd) mee

Het Nederlandse metalcore gezelschap The Charm The Fury stopt er voor onbepaalde tijd mee. Deze ochtend verscheen, na een bijzonder lange poos van stilte rond de band, het volgende bericht op hun Facebook pagina.

Jullie zullen het waarschijnlijk gemerkt hebben dat het de afgelopen tijd erg stil is geweest rond The Charm The Fury en daar is een reden voor. We hebben collectief besloten dat The Charm The Fury voor onbepaalde tijd stopt. 

Deze beslissing was uiteraard niet makkelijk en was dus ook niet snel genomen. Het komt erop neer dat we door verschillende, gecompliceerde redenen niet konden doorgaan in de huidige formatie. Zo zijn met het vertrek van onze vorige gitaristen Mathijs en Rolf veel dingen veranderd en werd de financiële druk die de band op sommigen legde steeds zwaarder. Uiteindelijk hebben we een knoop moeten doorhakken.

Allereerst willen we alle fans die ons de afgelopen jaren hebben gesteund uit de grond van ons hart bedanken: dankzij jullie hebben we de meest fantastische ervaringen van ons leven gehad. Van de Nederlandse fans die vanaf het eerste moment bij ons waren, tot de nieuwste fans die we over de hele wereld hebben verzameld: jullie zijn te gek en we zullen de momenten met jullie nooit vergeten.

Ondanks een paar moeilijke momenten hebben we vooral veel goede herinneringen om op terug te kijken. Van ons kleine eerste optreden in Rockclub The Cave in Amsterdam tot een Groezrock-wedstrijd winnen, waar we voor een publiek van ongeveer 500 mensen konden spelen - in onze ogen toen al een enorme menigte. Toentertijd had niemand kunnen dromen van het feit dat we in de toekomst de shows zouden spelen die we de afgelopen jaren hebben mogen doen: van Pinkpop en Graspop Mainstage tot Hell and Heaven Festival in Mexico, voor duizenden mensen.

We willen ook iedereen bedanken die ons achter de schermen heeft geholpen om onze carrière een boost te geven, met een extra grote buiging voor onze manager Martijn, die ons vijf jaar lang heeft bijgestaan en het team van Nuclear Blast dat ons tijdens onze laatste release enorm heeft geholpen. Natuurlijk ook veel dank aan onze FOH, tourmanagers en crew-leden in welke vorm van ook. Jullie waren de ruggengraat van de band. We willen ook Robert en Daniel bedanken voor het feit dat ze in ons hebben geloofd en ons zoveel nieuwe dingen hebben geleerd. Dank aan MOJO, die ons vanaf het begin heeft geholpen met boekingen en natuurlijk alle boekingskantoren die door de jaren onderdeel van het team zijn geweest. We vergeten nu vast een aantal mensen. Neem het ons niet kwalijk, je weet wie je bent.

We weten dat dit nieuws voor de meesten nogal onverwacht komt en dat is zuur, maar dat is geen reden om al die mooie momenten te vergeten. Want daar waren er ongelooflijk veel van. Deel hieronder alsjeblieft wat herinneringen met ons: genant, hilarisch, emotioneel. We lezen ze stuk voor stuk met plezier.

 

Categorie: