Crossfaith kondigt release nieuwe EP aan met een nieuwe single

In pre-Covid tijden braken we samen met de zotte Japanse bende van Crossfaith nog de Trix Club af. Zopas kondigde datzelfde Crossfaith ons aan dat de release van hun nieuwe EP, getiteld Species, gepland staat voor 22 mei via UNFD. Vijf compleet nieuwe tracks zullen er op staan waaronder het enkele maanden reeds uitgebrachte Endorphin maar ook de nieuwe single Digital Parasite.

Bekijk de video voor Digital Parasite hier.

En als je dan toch bezig bent, (her)bekijk de video voor Endorphin ook nog eens maar dan op de andere hier.

Het openingsnummer Digital Parasite ziet de band “dirty and heavy” worden. Ik voelde een explosie van het nummer en ik wist dat de teksten agressief en aanstootgevend moesten zijn, begint zanger Kenta Koie. De band haalt in het nummer uit mensen die hun ziel verkopen om beroemd te worden. Wij trachten steeds eerlijk te zijn tegenover de muziek, tegen onszelf en tegen onze fans, maar sommige mensen spelen maar al te graag vals en die laten ons volledig koud. Heavy muziek spelen is hoe ik me voel. We willen dat Crossfaith de band is die muziek maakt die nog nooit eerder is gehoord.

Species EP tracklist:

1. Digital Parasite
2. Endorphin
3. Truth Of Insanity
4. None Of Your Business (feat. Jin Dogg)
5. Your Song

En van de openingskreet van Digital Parasite via het verenigende volkslied van Truth of Insanity tot het beklijvende verdriet van Your Song, hun Species EP ziet ze nieuwe wegen inslaan.

De industriële rave van Endorphin gaat over jezelf vinden in een wereld die je aan alles doet twijfelen en het idee verdedigt om die vragen frontaal onder ogen te zien terwijl Truth of Insanity een oproep tot de wapens is. "In Japan zijn er zoveel tegenstellingen van de regering. Er zal altijd een minderheid zijn van mensen die alleen aan zichzelf denken, maar we kunnen vechten. We kunnen nadenken. Dit lied is een trigger om een oorlog te beginnen tegen de wereld van tegenstrijdigheid".

Categorie: