De Finse melodic death meesters van Wolfheart kondigen nieuw album aan

De Finse heavy melodic death metalband Wolfheart is weer helemaal terug met hun nieuwe album, Wolves Of Karelia, dat op 10 april 2020 zal worden vrijgegeven via Napalm Records. Om iedereen alvast warm te maken geeft de band alvast een eerste videosingle vrij voor de track Ashes.

Het album kan vanaf vandaag worden gereserveerd, en we maken het u gemakkelijk, gewoon op hier klikken.

De videoclip voor Ashes combineert mooie Noordse natuurbeelden met de lyrics van het nummer. Klik op deze hier om het resultaat te bekijken.

Tuomas Saukkonen verklaart: "Ashes is het laatste nummer van het album en de grote finale van het hoofdthema dat de winteroorlog is. Meer precies het einde van de oorlog. De eerste dageraad toen de geweren en kanonnen stil werden. Ik luisterde naar veel verhalen verteld door veteranen van die dag. Het meest hartverscheurend en groots was een verhaal van een veteraan die zijn beste vriend in de oorlog verloor en zijn lichaam werd pas onlangs in het Russische bos gevonden door een team dat nog steeds restanten van de gevallen helden probeert te vinden. Hij wachtte 80 jaar om het lot van zijn vriend te kennen."

De lyrische en muzikale inhoud van het album is geïnspireerd op de Winteroorlog tussen Rusland en het geboorteland van de band, Finland, die plaatsvond in de winter van november 1939 - maart 1940. Finland slaagde er uiteindelijk in om de Russische troepen te beletten hun land binnen te vallen. Wolfheart brein en frontman Tuomas Saukkonen werd geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van lokale veteranen en bracht de verhalen over wat zij ervaarden en overleefden vanuit hun perspectief. Somber, bevroren en heldhaftig, Wolves of Karelia portretteert deze verhalen met verbluffende muzikale precisie.

"Ik ben geboren in een klein dorp direct aan de Russische grens, op ongeveer 15 km van onze familieboerderij," zegt Tuomas. "Er is een heuvel met een kanon die naar Rusland wijst waar we vroeger als kinderen speelden en de beroemde WO2-sluipschutter" White Death ", ook bekend als Simo Häyhä, kwam uit het naburige dorp ... dus je zou kunnen zeggen dat de geschiedenis van de oorlog is goed herinnerd in dat gebied.
We hadden 32 tanks tegen hun 3.000 en 114 vliegtuigen tegen hun 3.800 ... we hadden minder dan 350.000 soldaten tegen hun miljoen, en toch spreken we nog steeds Fins."

Wolves of Karelia Tracklist:
1. Hail Of Steel
2. Horizon On Fire
3. Reaper
4. The Hammer
5. Eye Of The Storm
6. Born From Fire
7. Arrows Of Chaos
8. Ashes

Wolves of Karelia zal verkrijgbaar zijn in de volgende formaten:
- 4 Page Digipack
- Digital Album
- Shirt & Digipack
- Black LP Sleeve
- Silver LP Sleeve - limited to 100 copies

Categorie: