Dead Lakes vinden vreugde in een old skool sms-je

De nieuwe single van Dead Lakes, SMS Happiness, klinkt toch helemaal anders dan wat we van de band gewoon zijn. Het nummer is afkomstig uit hun nieuwe EP New Language, die nu uit is via SharpTone Records maar werd oorspronkelijk geschreven voor een R&B zijproject. Het nummer vond uiteindelijk dan toch z'n weg naar de Dead Lakes repetitieruimte en moet de veelzijdigheid van de band benadrukken.

Kijk en luister zelf naar het nummer via deze link.

Op New Language schrijft zanger Sumner Peterson eerlijk over zijn ervaringen met angstaanvallen en tumultueuze onderdrukte emoties, een jongvolwassene die blijft worstelen met de grootste vragen van het leven en worstelt om in de samenleving te passen. En toch zweeft zijn direct herkenbare stem, gelaagd bovenop de met een haak beladen stuiter gemaakt door Max Statham en Legacy Bonner, Cody Hurn en Chon Adam, met een krachtig doel. Of het nu gaat om het overlijden van een goede vriend, het verzachten van de omstandigheden van verraad of beladen met gevoelens van hopeloosheid, de melodische urgentie en het oprechte optimisme dat ten grondslag ligt aan Dead Lakes-muziek blijft altijd vlak onder de oppervlakte.

"Ik schrijf graag op een manier die soms als te rechtoe rechtaan overkomt. Ik schreef teksten op meer metaforische manieren, terwijl ik nu precies zeg wat ik bedoel. Voor mij is er een ander niveau van kwetsbaarheid om op deze manier te schrijven" zo deelde Peterson ons mee. "Het is een beetje zenuwslopend om duizenden mensen te laten weten waar ik me mentaal bevind, terwijl ik me nog steeds niet echt heb opengesteld voor de mensen om me heen. Laat de dagen dubbel los als' ik krijg eindelijk te weten wat er aan de hand is Sumner's head 'dagen voor veel mensen die dicht bij me staan. Ik denk dat het belangrijk is om eerlijk en open te zijn met lyrisch schrijven, want dat is wat de luisteraar iets geeft om echt op een echte en rauwe manier mee om te gaan".

Categorie: