Deadly Diminiuendo is 2e single uit debuutalbum voor Blackbriar

Na een lange reeks van singles en 3 EP's staat de Nederlandse symphonic metalband op het punt om op 23 april hun langverwachte debuutalbum The Cause of Shipwreck op ons los te laten. Eindelijk, zullen hun fans denken. Fans van Epica kunnen Blackbriar wel al kennen. Ze verzorgden immers al een paar keer het voorprogramma voor Epica. Een andere link is dat ze het album opnamen onder leiding van Joost van den Broek (die ook samenwerkt met o.a. Epica, Ayreon, Powerwolf, e.v.a.). Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen.

Hier kan je de nieuwe single, Deadly Diminuendo, alvast beluisteren.

De video voor de eerste vooruitgeschoven single, The Scéance, kan je hier nog steeds bekijken.

 

Drummer René Boxem: "Het duurt nog ruim een maand voordat ons debuutalbum ‘The Cause of Shipwreck’ de wijde wereld in gaat. Dat is voor ons uiteraard een bijzonder spannende moment. Maar eigenlijk geldt dat voor elke nieuwe track die we uitbrengen, zoals vandaag de nieuwe single ‘Deadly Diminuendo’. Het is de opvolger van de 1e single ‘The Séance’ die vorige maand verscheen. Daarop kregen we enorm positieve reacties, net als op de bijhorende video. De video voor ‘Deadly Diminuendo’ hebben we bewust sober gehouden omdat we van mening zijn dat de aandacht vooral naar de muziek moet gaan. Het is één van de favoriete albumtracks van onze zangeres Zora. (lachend): En ik luister er zelf ook heel graag naar!”

Nu is er dan dus eindelijk het debuutalbum ‘The Cause of Shipwreck’, dat vorig jaar met de vermaarde producer annex multi-muzikant Joost van den Broek (o.a. Epica, Ayreon, Powerwolf, Kovacs) in zijn Sandlane Recording Facilities werd opgenomen, wederom gefinancierd middels crowdfunding. Op deze manier behield de band weer de volledige creatieve vrijheid over het artistieke proces.

BANDLEDEN
Zora Cock – vocals
René Boxem – drums
Bart Winters – guitars
Frank Akkerman – bass
Robin Koezen – guitars
Ruben Wijga – keyboards

ONLINE

https://blackbriarmusic.com/main

https://www.facebook.com/blackbriarmusic

https://www.instagram.com/blackbriarmusic/

https://www.youtube.com/user/blackbriarmusic/videos

https://open.spotify.com/artist/6PXQUX3BYTSVj7LcvviOmI

https://en.wikipedia.org/wiki/Blackbriar_(band)

Categorie: