Devin Townsend brengt nieuwe video uit

Devin Townsend lanceert de video voor Genesis, de eerste single van het nieuwe album Empath.

De Canadese heavy metal muzikant Devin Townsend heeft onlangs de release aangekondigd van zijn nieuwe album Empath gepland voor 29 maart, en vandaag wordt de eerste single van het album uitgebracht. Bekijk de epische nieuwe video voor Genesis op Youtube.

Devin reageert: "Hey allemaal :) Het is met grote trots (en een gezonde dosis ongerustheid) dat ik je eindelijk een nummer uit het EMPATH-album kan aanbieden. In elke albumcyclus is er het dilemma over welk nummer we als eerste naar voor schuiven, niet alleen om mensen enthousiast te maken, maar ook om een nauwkeurig overzicht van het project te geven.

Naarmate de muzikale aard van EMPATH verschuift van nummer naar nummer, (van muziektheater, deathmetal, prog-free jazz en meer commerciële dingen), was het een moeilijke beslissing. Sommige mensen wilden het relatief rechtlijnige nummer 'Spirits Will Collide' terwijl anderen een meer filmische knallende track zoals 'Evermore' wilden. We kozen uiteindelijk voor het openingsnummer 'Genesis' omdat het niet alleen uit ongeveer 5 verschillende stijlverschuivingen bestaat (sommige best wel schokkend, om eerlijk te zijn :) maar omvat ook alle drie de drummers, het koor, het orkest en in feite de gootsteen (sic) ook.

Dit lied gaat uiteindelijk over het onder ogen zien van angst, evenals het analyseren van iemands relatie met iemands verleden om vooruitgang te boeken. De plaat heeft een overkoepelend thema van wat ik graag als 'hoop' zie in chaotische tijden. Ik werk al meer dan een jaar aan dit album en het vertegenwoordigt een soort van omschakeling voor mij in mijn persoonlijke en professionele wereld waar ik best trots op ben. Het is de eerste keer in een paar jaar dat ik een album als dit heb gemaakt, en ik denk dat 'Genesis' perfect de chaotische aard van het project (en de huidige wereld in het algemeen) weergeeft op de meest accurate manier waarop ik dat kan doen in dit stadium van het leven.

Ik wil graag het hele team van prachtige muzikanten en artiesten bedanken die me hebben geholpen dit materiaal uit te brengen, evenals Inside Out-platen en Northern Music voor hun hulp en ondersteuning.

Mid-life-crisis-core!
Devin :) "

Categorie: