EKTOMORF's nieuwe album heet niet zomaar voor niets Reborn

De Hongaren van Ektomorf draaien al bijna 30 jaar mee in de buzines. Dan heb je wel al het één en ander zien voorbijkomen natuurlijk. Voor hun nieuwe album, tevens hun eerste voor Napalm Records, keren ze terug naar hun roots. Het album kreeg dan ook de bijzonder toepasselijke titel, Reborn, mee.

Het album komt uit op 22 januari maar de titeltrack wordt nu als eerste single/video vrijgegeven. Die kan u hier bekijken/beluisteren. 

Sinds hun debuut, Hangok (1994), heeft het viertal rond zanger / gitarist Zoltán "Zoli" Farkas regelmatig nieuwe kracht gegeven aan hun volgelingen. Slechts drie jaar na de release van het commercieel succesvolle, Fury (2018), steekt Reborn een laaiend vuur aan met zijn zware geluid en harde teksten die alle genrebeperkingen met de grond gelijk maken. Hun 15e studioalbum ademt de geest van de "Big Four" - Metallica, Slayer, Anthrax en Megadeth - terwijl ze tegelijkertijd een volledig onafhankelijk nieuw hoofdstuk van Ektomorf beginnen.
Met de eerste single en het titelnummer van het album, "Reborn", luidt Ektomorf een nieuw tijdperk in tijdens hun 25ste levensjaar door terug te keren naar no-nonsense, hersenkrakende thrash metal. De eerste single van het nieuwe album begint als een sloopmachine en trapt vanaf de eerste seconde stevig in ieders ballen!
 
Frontman Zoli Farkas over het maken van Reborn:
"Dit album is geschreven in een bijzonder donkere tijd in mijn leven. Als je naar Reborn luistert, hoor je het zowel in de verpletterende, zware riffs als in de melancholische, mooie melodieën en eerlijke teksten. Reborn is het album waaraan ik lang heb gewerkt en er zitten veel nieuwe, nog niet eerder uitgevoerde ideeën in de nieuwe nummers, maar toch verweven zijn met de wortels van het geluid van de band. Ik ben er erg trots op. Ik hoop dat het je zal geven wat het geeft aan mij."
 
Categorie: