Epinikion brengt tweede single/video uit voor Strangers In The Dark

Mogen wij even uw aandacht vestigen op Epinikion, een symphonic metalband die met leden uit Nederland en België als een band uit eigen land kan benoemd worden. Zij hebben met Strangers in the Dark nu een tweede video uit. In het moeilijke genre dat symphonic metal is geworden met al die bijzonder lastig te ontwijken clichés, slagen zij er toch in om een eigen sound te vinden.

Bekijk/beluister eerst de videoclip voor Strangers in the Dark.

Symphonic metal is een bijzonder moeilijk genre geworden waarin Epinikion toch vastberaden hun eigen pad in willen zoeken. De valkuilen (clichés, zo u wilt) vallen niet altijd te ontwijken maar toch slagen ze erin om hun sound voldoende interessant te houden. Op de nieuwe single Strangers in the Dark vallen vooral de eigenzinnige toetsenpartijen van Renate de Boer en de frisse sologitaar van Robert Tangerman op. Zangeres Yvette Ophelia beschikt over een aangename, veelzijdige stem waarmee ze mooie zanglijnen over de muziek weet te leggen. Dat komt, naar mijn mening, echter beter tot uiting op de vorige single In the Middle of the Night.
Later dit jaar volgen nog een derde single en in het najaar zou dan de release van hun full album Inquisition moeten volgen.

From the very beginning Epinikion combined heavy guitar riffs with subtle jazzy and a lot of heavy metal influences, completed with harmonic and sometimes bombastic orchestral lines.
This combination leads to an own sound of the Epinikion music, appreciated by a wide audience.
Stunning artwork brings you into the dark, strong atmosphere that the Epinikion music breathes.
The band works with an international team and is settled in Belgium, in the Antwerp region.
 

Tags: 
Categorie: