Evanescence kondigt nieuw studio-album aan

Vanaf vandaag staat Evanescence's nieuwe single online op Youtube.

Bekijk de video hier.

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar na 9 jaar brengt de Amerikaanse rockband Evanescence een nieuw studio-album uit. 'The Bitter Truth', zo zal het album noemen, is de opvolger van het derde studio-album 'Evanescence' dat verscheen in 2011. 

Het album, dat wordt uitgebracht bij platenlabel Columbia Sony Music, zal wel op een andere manier naar de fans toekomen dan dat we gewoon zijn. Zo zal het in de loop van 2020 stapsgewijs verschijnen. Dit doen ze omwille van de moeilijk periode die er nu heerst, het album dat nog niet volledig klaar is maar toch willen ze de fans in deze tijden gelukkig maken. 

Amy legt uit: 

"We hebben de muziek net zo lang opgenomen totdat we de studio niet meer in konden en maakten het op afstand af. We zijn nog steeds volop aan het schrijven voor dit album en hebben nog veel werk te doen. Mede daarom besloten we het voor dit album anders aan te pakken en de nummers afzonderlijk uit te gaan brengen. Meer specifiek: uitbrengen op het moment dat ze af zijn, om zo meer in het nu te leven met onze fans en met onze muziek.

Om ons toch al een beetje warm te maken, brengt de band vandaag hun eerste single-video van het nieuwe album uit. "Wasted on you" zo noemt die nieuwe single is een weerspiegeling van de persoonlijke hoogte-en dieptepunten die iedereen de dag van vandaag ervaart. Het is een intieme video samengesteld uit opnames die alle bandleden van bij hun thuis hebben opgenomen.Hierdoor is het een fasinerend en unieke video."

Over Wasted On You zegt ze het volgende: 

"Wasted On You was niet het nummer dat we als eerste single wilden gaan uitbrengen. Maar toen de wereld voor onbepaalde tijd in een lockdown terecht kwam en daardoor alles in één klap anders werd, veranderde ook het gevoel en de betekenis van wat we wilden zeggen. Ik heb deze songtekst niet geschreven over wat we momenteel collectief doormaken, maar op de een of andere manier geeft het wel precies dat naadloos weer. Vanuit zakelijk oogpunt is het wellicht niet heel verstandig om uitgerekend nu muziek uit te brengen. Maar wij zijn juist van mening dat mensen momenteel meer dan ooit muziek nodig hebben. Immers: wie weet wat morgen brengt? Sterker nog: wie weet of er überhaupt een morgen komt?"

Evanescence gaat in het najaar op Benelux Worlds Collide Tour samen met Within Temptation op volgende datums:

 

Dinsdag 8 september - Ziggo Dome Amsterdam, NL
- Woensdag 9 september - Ziggo Dome Amsterdam, NL
- Vrijdag 9 september - Palais 12  Brussels, BE
- Zaterdag 12 september - Palais 12  Brussels, BE
- Vrijdag 25 september Rockhal Esch-Sur-Alzette LUX

 

Categorie: