In Flames kondigt lanceerdatum nieuw album aan + videos + toernieuws

In Flames kondigt de lancering van het nieuwe studioalbum 'I, The Mask' aan voor 1 maart. Tevens lanceren ze officiële video's voor I Am Above en (This Is Our) House. In april gaan ze bovendien op tournee in Groot-Brittannië en Europa!

De legendarische Zweedse melodieuze zwaargewichten van In Flames zijn verheugd hun dertiende studioalbum aan te kondigen, getiteld 'I, The Mask', dat op 1 maart 2019 wordt uitgebracht via Nuclear Blast (wereldwijd, zonder Noord-Amerika) en Eleven Seven Music (Noord-Amerika). Pre-orders voor het album beginnen op 11 januari met het aanbieden van I Am Above en (This Is Our) House als directe downloads. Het in totaal uit 12 nummers bestaande album herenigt de band met producer Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead) die ook de 'Battles' van 2016 produceerde. Bovendien werd het album gemixt door Grammy Award-winnaar Chris Lord-Alge (Cheap Trick, Linkin Park) en gemastered door Ted Jensen (Pantera, Eagles, Guns N' Roses). Het artwork werd ontworpen door kunstenaar Blake Armstrong en toont een unieke interpretatie van de mascotte van de band, The Jesterhead. Het verhaal van de cover wordt onthuld samen met de release van het volledige album op 1 maart.

"Dit album is echt speciaal voor ons. Sinds ons laatste album, 'Battles', hebben we ons eigen jaarlijkse festival in Zweden opgezet en hebben we non-stop over de hele wereld getoerd, waardoor we een nog sterkere band met onze fans hebben opgebouwd. Je zou kunnen zeggen dat dit een groot deel van onze inspiratie voor dit album was. Het is zo'n lange reis geweest die gewoon door blijft gaan en groeit; We zijn daar enorm dankbaar voor en voor de steun die dit mogelijk maakt. We wijden ons 13e album, 'I, The Mask', aan onze fans die ons in staat stellen om elke nacht muziek te maken en te spelen. IN JESTERHEADS WE TRUST", aldus Anders Fridén van In Flames.

De band kondigt ook trots de lancering aan van twee tracks uit 'I, The Mask' - de sublieme hymnes I Am Above en (This Is Our) House. Een ontroerende video voor I Am Above is ook onthuld, met de beroemde Zweedse acteur Martin Wallström (Mr. Robot). De video speelt zich af in een pikzwarte kamer met Martin die het nummer griezelig synchroniseert met expressieve gezichtsgebaren die de emotie van het liedje vastleggen. Ondertussen bevat de songtekstvideo voor het nummer (This Is Our) House nooit eerder vertoonde beelden van het eerste jaarlijkse Zweedse festival van de band, BORGHOLM BRINNER (Borgholm Is Burning).

Bekijk / deel de officiële videoclip voor 'I Am Above' hier: https://youtu.be/4OkSsFsXLD8

Bekijk / deel de tekstvideo voor '(This Is Our) House' hier: https://youtu.be/4OkSsFsXLD8

"Ik was erg geïntrigeerd door iets te doen dat ik nog nooit eerder heb gedaan en ik voelde mij vereerd toen ik door In Flames gevraagd werd. Ook het proberen uitbeelden van een levendig nummer in een donkere kamer, zittend voor een camera, was een uitdaging, maar ik voelde me gesterkt door het lied en de teksten, dus dat was een troost", Martin Wallström van Mr. Robot.

Daarnaast kondigde In Flames hun headliner tournee doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa aan. Die gaat van start op 3 april begint in Glasgow en eindigt op 18 april in Zürich. Speciale gasten worden binnenkort aangekondigd. Tickets zijn te vinden op https://www.inflames.com/tour en VIP-pakketten en -upgrades kunnen hier worden gekocht: https://bit.ly/2EtnVoe

In Flames European headline tour:
03.04. UK Glasgow - SWG3
04.04. UK Manchester - O2 Ritz
05.04. UK London - The Roundhouse
06.04. UK Nottingham - Rock City
07.04. UK Bristol - SWX
09.04. UK Norwich - UEA
10.04. B Antwerp - Trix
12.04. F Nancy - L’Autre Canal
15.04. F Lyon - Le Transbordeur
16.04. F Toulouse - Le Bikini
17.04. F Nîmes - Paloma
18.04. CH Zurich - Komplex 457

Festivals 2019:
13. - 16.06. A Nickelsdorf - Nova Rock
23.06. B Dessel - Graspop Metal Meeting
25.06. PL Krakow - Mystic Festival
27.06. NO Trondheim - Trondheim Rocks
29.06. N Ekeberg - Tons of Rock
02.08. S Öland - Borgholm Brinner
03.08. S Öland - Borgholm Brinner

Tracklist voor 'I, The Mask':

 1. Voices
 2. I, The Mask
 3. Call My Name
 4. I Am Above
 5. Follow Me
 6. (This is Our) House
 7. We Will Remember
 8. In This Life
 9. Burn
 10. Deep Inside
 11. All The Pain
 12. Stay With Me

'I, The Mask' zal ongetwijfeld laten zien waarom In Flames een van de grootste metalbands ter wereld is - die er nooit voor terugdeinzen om hun artistieke grenzen te verleggen en muziek te maken die net zo pakkend is als verpletterend. Gevormd in 1990, wordt de band beschouwd als een van de voorouders van melodieuze death metal en de leveranciers van het 'Gothenburg-geluid'. Met twaalf studioalbums onder hun riem, talloze succesvolle tournees over de hele wereld, met onder andere Metallica, Iron Maiden, Megadeth en Deep Purple - met miljoenen verkochte platen en een enorme fanbase wereldwijd heeft In Flames bewezen een niet te stoppen kracht te zijn. Vanaf hun debuut 'Lunar Strain' in 1994 hebben de ingewikkelde tweelinggitaaraanvallen, melodieuze zang en prachtige arrangementen van de band hun een kenmerkend geluid gegeven dat in de loop der jaren is geëvolueerd.

in flames i the mask cover art

Categorie: