Gamen met Sojourner

Het nieuwe album van Sojourner, Premonitions, verschijnt vandaag via Napalm Records! Tegelijkertijd wordt een nieuwe, derde single + video online gezet van de track The Event Horizon.

Wie dit bericht op tijd leest kan zich ook klaarmaken voor een live streaming met zanger Emilio Crespo die vanavond om 21:00 een Q&A zal doen terwijl het nieuwe album in z'n geheel gestreamd wordt èn hij zich waagt aan de remake van het klassieke horror game Resident Evil 3. Allez, misschien doet hij dit niet allemaal tegelijkertijd maar is de avond in zijn kot hoe dan ook goed gevuld.

Het is geen lyric video geworden, wel een montage van allerlei schone natuur- en ruimtebeeldekens. En die vind je hier.

De Q&A/Streaming/Gaming sessie kan je bijwonen via het officiële Napalm Records YouTube kanaal.

Zanger Emilio Crespo over The Event Horizon"Het is een nummer waarin enkele van de ergste gevoelens in iemand tot leven kunnen komen. Een gevoel van angst, verlies, isolatie en het algehele gevoel van niets nemen het over. Ik dacht dat het passend zou zijn om wat inspiratie te halen uit een zwart gat in de ruimte. Spiraalvormig tot het punt van geen terugkeer meer (of in het geval van een zwart gat, Singularity). Er kunnen ook hints van nihilisme in het lied worden gevonden. Als ik naar het nummer luister, kan ik mezelf nog steeds onderdompelen in de donkere wereld die we met het nummer hebben geschilderd en het is een erg krachtig nummer voor mij."
 
Gitarist Mike Lamb voegt toe: "Op de eerste twee albums hadden we altijd meer triomfantelijke sluiters, maar na het jaar dat we allemaal hadden, wisten we dat dit album op een veel donkerdere toon zou eindigen. Het nummer is een op doom geïnspireerde track die zich aan het einde beperkt tot weerspiegelen het audio-equivalent van het nummer dat vernauwt tot een punt van geen terugkeer, zoals de naamgever. Als een album dichterbij wilden we dat het een metaforische definitieve afsluiting markeerde van dit vreselijke hoofdstuk van ons leven, zodat we als band naar nieuwe dingen kunnen gaan en als individuen."
 
 
Tracklist:

1. The Monolith
2. Eulogy for the Lost
3. The Apocalyptic Theater
4. Talas
5. Fatal Frame
6. The Deluge
7. Atonement
8. The Event Horizon

Categorie: