Gloednieuwe single voor Outshine

De Zweedse melodic dark gothic metal band Outshine had een mooi kerstcadeau in petto voor hun fans. Enkele dagen geleden brachten ze immers al een nieuwe single uit, Nightcall, een cover van de Franse electro-dj Kavinsky. Die kunnen we hier beluisteren en bestellen.

Outshine uit Göteborg, Zweden heeft een aantal zware jaren achter de rug met autoriteiten, bandleden, geannuleerde albums en pech.
Nadat oprichter en gitarist Jimmy Boman ook de leadzang op zich nam, heeft de band het afgelopen jaar besteed aan het vormen van een nieuw geluid en kwamen zo uit bij een meer donkerdere stijl. Meer van de old school Sisters Of Mercy / Type O Negatieve stijl en minder metal invloeden.
 
De melancholische en sombere single Nightcall markeert de eerste stap naar de donkere versie van Outshine. Als grote fans van noir & melancholische films en stijlen uit de jaren 1980 was Nightcall perfect geschikt om het nieuwe tijdperk te beginnen. Het originele nummer van Kavinsky is te zien in de iconische film "Drive" met Ryan Gosling. De single is de eerste stap naar een nieuw album dat in 2020 wordt uitgebracht.

Categorie: