Het nieuwe Sabaton album is eindelijk uit

Het lange wachten is eindelijk voorbij: deze week brachten de Zweedse power metal grootheden van Sabaton hun nieuwe album uit, getiteld The Great War. Om deze gelegenheid te vieren, onthullen ze ook een verbluffende nieuwe lyricvideo voor het nummer 82nd All The Way.

De lyricvideo kan je hier bekijken.

Bassist Pär Sundström geeft meer tekst en uitleg: "We voelden direct toen we het album hadden opgenomen dat het nummer 82nd All the Way een van de absoluut sterkste nummers was. Daarom hebben we dit nummer gekozen om de albumrelease te vertegenwoordigen. Het is leuk om te spelen, leuk om naar te luisteren en het zal zeker een hele lange tijd deel uitmaken van de setlist voor aankomende shows."

Bestel jouw exemplaar van The Great War hier: http://www.sabaton.net/thegreatwar

The Great War is ook beschikbaar op alle digitale muziekplatforms. Beluister het album hier: http://geni.us/SabatonTGWStandard

Ook via de website van Nuclear Blast kan het album besteld worden: http://nblast.de/SabatonGreatWar

De zaaltournee naar aanleiding van het nieuwe album brengt hen ook naar Belgie en Nederland:

Sabaton - The Great Tour - Europe 2020
w/ APOCALYPTICA & AMARANTHE
02.02. B     Antwerp - Lotto Arena
09.02. NL    Amsterdam - AFAS Live

De release van het negende album van Sabaton valt perfect samen met het 20-jarige jubileum van de band en het conceptalbum is gebaseerd op gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De band startte de opnames precies 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog (11/11/1918) en nam 3 maanden intensief de tijd om het album samen met hun vertrouwde producer en partner Jonas Kjellgren in de Black Lounge studio's te voltooien. Verder is het album gemasterd door Maor Appelbaum en werd het artwork opnieuw gemaakt door Peter Sallaí. "Dit is niet de eerste keer dat we over verhalen uit deze periode hebben gezongen, maar nu vonden we dat de timing goed was om een volledig conceptalbum over deze oorlog te maken", legt de band uit.

Categorie: