Hiraes tekent bij Napalm Records

Toen eerder dit jaar de Duitse melodic deathmetalband Dawn Of Disease de handdoek in de ring gooide bleven vier van de vijf leden niet bij de pakken zitten. Ze haalden er de zangeres Britta Görtz (Critical Mess, ex-Cripper) bij, wijzigden de bandnaam naar Hiraes en begonnen meteen nieuwe muziek te maken. Het label van DOD, Napalm Records, zag ook wel brood in deze nieuwe combinatie en tekende de band meteen voor een wereldwijde platendeal. Ook wij zijn zeer benieuwd naar hoe Hiraes zal klinken. Van zodra we de eerste noten horen laten we het u uiteraard weten.

De Duitse melodic death formatie Hiraes combineert de volledige kracht van alle vier de instrumentalisten van ex-Dawn Of Disease (Lukas Kerk, Oliver Kirchner, Christian Wösten en Mathias Blässe) met de machtige vocalen van Britta Görtz (Critical Mess, ex-Cripper). Het vijftal vestigde zijn eigen opmerkelijke identiteit, gebouwd op een verpletterende femme vocale aanval, intense melodieën en oplaaiende gitaren, geleid door gitarist Lukas Kerk als belangrijkste songwriter. Na het uitbrengen van platen en jarenlang intensief toeren met eerdere projecten, versterkt elk lid deze veelbelovende samenwerking met zijn collectieve krachtige ervaringen. Momenteel werken Hiraes aan hun debuutalbum, dat een verplichte aankoop zal zijn voor fans van Insomnium, At The Gates, Arch Enemy en Amon Amarth. Binnenkort meer ...

Hiraes over de platendeal: “We zijn erg blij met de ondertekening met Napalm en kijken uit naar toekomstige samenwerking. Met Napalm Records en Napalm Events hebben we twee sterke partners aan onze zijde, die ons ondersteunen om HIRAES de wereld in te brengen. Dat we onze muziek aan alle metalheads kunnen presenteren, maakt ons meer dan trots! Op dit moment werken we hard aan ons debuutalbum, dat volgend jaar uitkomt. We kunnen niet wachten om jullie de eerste single te presenteren en hopelijk gaan we binnenkort toeren!"
Categorie: