The Hu doet Lzzy Hale binnen!

Niet letterlijk hé, zieke geesten dat jullie zijn. Het gaat om het nummer Song Of Women dat The Hu uitbrengt en waarop ze de vocale steun krijgen van Lzzy Hale van Halestorm. Die single is de voorloper van een superdeluxe uitgave van The Hu's succesvolle debuutalbum The Gereg. Die verschijnt op 10 juli via Eleven Seven.

Het lied is een eerbetoon aan de (vaak onderschatte) waarde van vrouwen in onze wereld en leven. Dat wordt ook weerspiegeld in de videoclip die je hier kan terugvinden.

De video voor Song of Women bevat Lzzy Hale van Halestorm. Lzzy's optreden met de band werd gefilmd voorafgaand aan de quarantaine van het coronavirus. "Ik ben The Hu zo dankbaar dat ze mij, mijn woorden en mijn melodie in dit nummer heeft verwelkomd", zegt Hale. "Ik kan op minder dan één hand rekenen op het aantal keren dat een project de koers van mijn geest heeft veranderd en mijn vertrouwen in de mensheid heeft vernieuwd. Dit was een van die projecten. Ik zweef nog steeds". Mei is een maand vol evenementen ter ere van vrouwen - Moederdag op 5/10 en Women's Health Week van 5/12 - 5/18, dus de band vond het belangrijk om het nummer in mei uit te brengen.

 

Categorie: