Iconische thrash band Heathen onthult eerste video van The Evolution of Chaos - 10 Year Anniversary Edition

Heathen's veelgeprezen terugkeeralbum, The Evolution of Chaos, dateert ondertussen ook alweer van 2010 en om die verjaardag te vieren brengt Mascot Records nu een geremasterde 10 Year Anniversary Edition uit.

Heathen ontstond in het kielzog van de legendarische Bay Area thrash metalbands en heeft een op z’n zachtst gezegd bewogen geschiedenis achter de rug met split-ups en reünies en al wat daar bij hoort. In hun eerste leven brachten ze twee albums uit, Breaking The Silence (1987) en Victims Of Deception (1991). Waarna de band stilletjes van het toneel verdween. In 2005 kwam er een reünie en in 2010 verscheen het veelgeprezen album The Evolution of Chaos.

Dat album viert nu z’n tienjarig jubileum en daarom verschijnt er een geremasterde heruitgave. Deze '10 Year Anniversary Edition' zal beschikbaar zijn op cd/dvd en op blauw transparant dubbel-vinyl, inclusief een eerder niet vrijgegeven bonusnummer Seasons of Purgatory. Decd/dvd zal vergezeld gaan van een twee uur durende 'making of' documentaire van het album en een live optreden op Thrash Domination 2009 in Japan.

Vandaag brengt Heathen de lyric video voor Control By Chaos uit, afkomstig van de veelbelovende heruitgave. De video voor Control By Chaos is hier te zien.

Tracklist:

1.  Intro
2.  Dying Season
3.  Control By Chaos
4.  No Stone Unturned
5.  Arrows Of Agony
6.  Fade Away
7.  A Hero's Welcome
8.  Undone
9.   Bloodkult
10.  Red Tears Of Disgrace
11. Seasons In Purgatory (Bonus Track)
12.  Silent Nothingness

DVD:
The Making Of "The Evolution Of Chaos"
Live In Japan 2009
Dying Season - Director's Cut
Dying Season - HD

Categorie: