Iggy Pop kondigt een nieuw album aan

Pensioen is iets voor oude heren en daar rekent Iggy Pop zich alles behalve bij. Integendeel, onze oude knakker kondigt voorwaar zelfs nog een nieuw album aan, getiteld Free, dat op 6 september zal verschijnen.

Free is de opvolger van succesplaat Post Pop Depression uit 2016, maar heeft nagenoeg niets gemeenschappelijk met dat album. En eigenlijk zijn er ook niet echt raakvlakken met de rest van Iggy's indrukwekkende oeuvre.  Luister hier al naar de titeltrack.

Iggy Pop en de 2 voornaamste muzikanten, Leron Thomas en Noveller, creëerden een somber en beschouwend stuk. Iggy Pop zegt hierover zelf:  “Dit is een album waarin andere artiesten voor mij spreken, maar ik leen mijn stem ... Tegen het einde van de tournee na Post Pop Depression, voelde ik me zeker dat ik mezelf had ontdaan van het probleem van chronische onzekerheid dat mijn leven en carrière te lang had ondergraven. Maar ik voelde me ook leeg. En ik had het gevoel dat ik mijn gezicht wilde verschuile, mijn rug draaien en weglopen. Ik wilde vrij zijn. Ik weet dat dat een illusie is, en dat vrijheid alleen iets is dat je voelt, maar ik heb mijn leven tot dusverre geleefd in de overtuiging dat dat gevoel het enige is dat het waard is na te streven; alles wat je nodig hebt - niet noodzakelijk geluk of liefde, maar het gevoel vrij te zijn. Dit album is dus eigenlijk iets dat me overkwam en ik liet het gebeuren."

Free tracklist: 

1. Free
2. Loves Missing
3. Sonali 
4. James Bond
5. Dirty Sanchez
6. Glow In The Dark
7. Page
8. We Are The People
9. Do Not Go Gentle Into That Good Night 
10. The Dawn

Categorie: