Ihsahn kondigt release van de eerste van twee EP's aan.

Hij hadden natuurlijk ook een full album kunnen maken maar Ihsahn kiest ervoor om twee EP's uit te brengen. De eerste daarvan, Telemark, komt op 14 Februari uit via Candlelight Records.

Met het uitbrengen van twee EP's wilt Ihsahn zowel de heavy als de progressieve kant van zijn muziek beklemtonen. Voor de eerste track, Stridig, is er nu ook video gemaakt. Bekijk/beluister deze hier

Ihsahn zal op 14 februari 2020 via Candlelight Records Telemark, de eerste van twee vijf-track EP's uitbrengen - geïnspireerd door en opgedragen aan zijn thuisland. Reservaties kunnen nu al gedaan worden via deze link.

Telemark vertegenwoordigt de duistere, brutale en agressieve kant van Ihsahn's compositorische identiteit. Met drie nieuwe originele liedjes en twee woeste coverversies vertegenwoordigt het een viering van de uitdagende geest die hem er drie decennia geleden toe inspireerde om een creatief pad te volgen en Emperor op te richten.

Ihsahn legt verder uit; "De titel van de EP is Telemark - het is het graafschap waar ik ben opgegroeid en waar ik nog steeds in woon, dus de hele zaak is daar gesitueerd en daar heel erg door geïnspireerd. Dus je zou kunnen zeggen dat het een root-georiënteerd album is. Ik besloot al vroeg dat ik wilde dat dit heel puur gerelateerd was aan black metal-esthetiek. Ik wilde de basis, kale-botten-black metal-invloeden van mijn muzikale roots destilleren, gezien het algemene concept, iets schrijven voor en van Telemark. Ik besloot voor de eerste keer ook Noorse teksten te gebruiken. Het voelt op veel manieren veel dichter bij huis.”

 

Tracklist:

1. Stridig

2. Nord

3. Telemark

4. Rock 'n' Roll is Dead (Lenny Kravitz cover)

5. Wrathchild (Iron Maiden cover)

Na de laatste paar jaar gestaag een productieve live-artiest te zijn geworden, zowel met zijn soloband als met een herrezen Emperor, heeft Ihsahn al stevige plannen om met de Telemark EP ook op tour te gaan. Het nieuwe materiaal knettert met live-energie en klinkt op maat ontworpen om de gezichten van mensen in de live-arena af te rukken: met grootse plannen om de huiveringwekkende black metal-esthetiek van de plaat tot leven te brengen voor enkele unieke live-optredens, lijkt de uitdagende geest van Telemark zeker de wereld op haar grondvesten te laten daveren in 2020.

"Mijn idee was altijd dat ik de nummers van deze EP live zou uitvoeren, maar om de liveset zorgvuldig op te bouwen, nummers samen te stellen uit mijn catalogus die passen bij de esthetiek van de EP. Ik had veel geluk dat ik kon samenwerken met het Inferno-festival, dus deze show gaat op Inferno 2020 in première. Het plan is om deze EP vervolgens op te volgen met zijn esthetische en muzikale tegenhanger, waarin ik  de meer progressieve, experimentele en zachte elementen van mijn muziek kan tentoon spreiden."

Categorie: