Life Of Agony laten een nieuwe video op ons los

Life Of Agony lanceerden een nieuwe video voor hun nummer Lay Down.

 

Na het succes van hun hit single Scars, die vorige maand werd uitgebracht, heeft Life Of Agony nu de aanstekelijke opvolger Lay Down op ons losgelaten, nog een track uit hun aanstaande album. The Sound of Scars, dat op 11 oktober 2019 (Napalm Records) uitkomt. Zangeres Mina Caputo's intense aflevering van de koorliedtekst “I won’t lay down and die”, geeft een stem voor iedereen die ooit werd vertrappeld, gebruikt en opzij werd gegooid.

"Het is een anthem voor overlevers", zegt bassist Alan Robert. "We hebben allemaal in ons leven situaties meegemaakt waarin alles volkomen hopeloos lijkt. Lay Down gaat over geloven in jezelf wanneer niemand anders dat wil. Tijden waarop je echt diep moet graven om dat laatste greintje kracht te vinden om door te gaan.”

Deze krachtige boodschap sluit aan bij thema's die te vinden zijn op het langverwachte album van de groep, The Sound of Scars, dat fungeert als 'hoofdstuk twee' voor hun baanbrekende debuut, River Runs Red, uit 1993.

Tijdens het zoeken naar een plek om de videoclip voor Lay Down te filmen, werd de band uitgenodigd om de shoot te doen in een echt spookhuis. "Je kon absoluut de geesten in die kamers voelen", gaat Alan verder. "Vooral in de kelder waar we hoorden dat er een moord plaatsvond."

White Hill Mansion, gelegen in Fieldsboro, NJ, werd meer dan tweehonderdvijftig jaar geleden gebouwd bovenop een Indiaanse nederzetting. De historische locatie bleef intact tijdens de Revolutionaire Oorlog en is in de loop der jaren talloze malen onderzocht door paranormale onderzoekers. Het landhuis was zelfs te zien in de populaire televisieserie Paranormal Lockdown. De  video voor Lay Down werd gefilmd door Leigh Brooks van Firebelly Films.

The Sound of Scars werd geproduceerd door Sylvia Massy (Tool, System of A Down) en LOA's eigen Joey Z (gemixed door Massy), en gemastered door Howie Weinberg (Metallica, Nirvana). Het album kan nu reeds gereserveerd worden op deze link.

Het zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

 • CD Jewel Case
 • Digital Album
 • 1LP Gatefold Black
 • 1LP Gatefold Gold
 • 1LP Gatefold BloodRed
 • CD + Shirt Bundle
 • 1LP + Shirt Bundle
 • Deluxe Box
 • Music Cassette

The Sound Of Scars Tracklist:

 1. Prelude
 2. Scars
 3. Black Heart
 4. Lay Down
 5. Then
 6. Empty Hole
 7. My Way Out
 8. Eliminate
 9. Now
 10. Once Below
 11. Stone
 12. Weight of the World
 13. When
 14. I Surrender

Categorie: