Liv Sin lanceert nieuwe single

Aanstaande vrijdag, 26 april 2019, brengt Despotz Records de eerste single uit van een aankomend Liv Sin album.

Liv Sin is de voormalige zangeres van de band Sister Sin die de wereld rondtoerden als headliners maar ook met bands als Slayer, King Diamond, Motörhead, Doro, W.A.S.P en U.D.O. Het aankomende album Burning Sermons werd geproduced door Emil Nödtveidt (Deathstars). De aankomende single Hope Begins To Fade is een samenwerking met Björn 'Speed' Strid, de zanger van Soilwork. Burning Sermons zal worden uitgebracht op 6 september 2019.

De band bereidt zich momenteel voor op hun aankomende Europese tournee en werd al bevestigd voor grote festivals zoals Sabaton Open Air en Skogsröjet. Hun veelgeprezen debuutalbum (2017) werd gecoproduced door de legendarische Duitse metalmuzikanten Stefan Kaufmann (ex UDO & ex. Accept) en Fitty Wienhold (ex U.D.O.) en bevatte bijdragen van artiesten als Schmier uit Destruction en Jyrki 69 uit The 69 Eyes. In navolging van het veelgeprezen 'Follow Me'-album, keert het Zweedse vijftal Liv Sin, geleid door de onmiskenbare vocalen van Liv Jagrell (Sister Sin), terug met het krachtige en hard aangeslagen album Burning Sermons. Daarop tonen ze hun liefde voor klassieke heavy metal met een modern randje. Burning Sermons is een riff-zware collectie en de presentatie van het aangeboren talent van de band om melodie met agressief metaal met gemak te evenaren. Jagrell is overal bijzonder goed in vorm, met een stem die even goed in staat is je hart te veroveren als om gebouwen met de grond gelijk te maken! Het album werd geproduceerd door Emil Nödtveidt (Deathstars) in de Black Syndicate studio. Liv’s commentaar op hun beslissing om met Emil te werken; "We wilden een meer modern geluid verkennen met enkele synthesizers op dit album. Ik denk dat dit album veel van onze fans zal verbazen. Ik ken Emil al vele jaren, dus het was erg leuk om opnieuw met hem samen te werken. Het eerste moment dat hij ons zijn ideeën over onze demo's stuurde, was ik uitzinnig!"

De band geeft commentaar op de single: "In de wereld van vandaag voelt het alsof je meer en meer wordt beheerst door andere mensen en materiële zaken, dan dat je volledige macht over je eigen levenskeuzes kunt hebben, dat is waar het bij Slave To The Machine om gaat. Historisch ging het bij conflicten vaak om het volk versus "mannen van macht" en de samenleving, maar vandaag gaat het ook om het aanbidden van smartphones, sociale media en anderen. Wat doet dat met ons leven en onze geest? Uiteindelijk kan het gewoon een andere manier zijn om ons te beheersen. Dit is absoluut een zorg voor mij en ik vraag me af waar we naartoe gaan als iedereen een slaaf van de machine wordt ".

Liv Sin begint aan een nieuw hoofdstuk met Burning Sermons. Een album dat hun fans in eerste instantie zal verrassen als het kwintet dieper in donkere riffs duikt met de toevoeging van elektronica, maar ze zullen zeker dol zijn op de onvergetelijke hooks en de meer uitgesproken melodische kant van Liv Sin, 2019!

Categorie: