Mötley Crüe brengt The Dirt Soundtrack uit

’s Werelds meest beruchte rockband, Mötley Crüe, kondigt de release aan van The Dirt Soundtrack die de aanstaande Netflix Film The Dirt vergezelt, gebaseerd op de door Mötley Crüe en Neil Strauss geschreven autobiografische bestseller uit 2001. De soundtrack en film komen beiden op 22 maart uit.

Bekijk de officiële trailer van The Dirt via Youtube.

De aanstaande Netflix Film The Dirt is een onversaagd en ongecensureerd verhaal over seks, drugs, rock-'n-roll, roem en de hoge prijs van het teveel. Regisseur Jeff Tremaine (JACKASS) laat ons zien hoe Nikki Sixx (Douglas Booth), Mick Mars (Iwan Rheon), Tommy Lee (Colson Baker) en Vince Neil (Daniel Webber) van Mötley Crüe van de Sunset Strip opklimmen naar de grootste podia ter wereld en wat het betekende om 's werelds meest beruchte rockband te worden.

The Dirt Soundtrack bevat vier gloednieuwe nummers en kan nu al voorbesteld worden via Mötley Records en Eleven Seven Music. De pre-order biedt een instant download van de single The Dirt (Est, 1981) (feat Machine Gun Kelly) en is beschikbaar via https://motleycrue.ffm.to/thedirt. Bekijk ook de officiële videoclip die behind-the-scenes footage bevat via Youtube. Bovendien, exclusief voor de film en soundtrack, kun je op The Dirt geïnspireerde merch bundles vinden op https://www.motley.com/.

De uit 18 nummers bestaande soundtrack werd gemastered door Grammy-winnaar Dave Donnelly en bevat een verzameling Mötley Crüe-klassiekers die belangrijke momenten in de film benadrukken. Het album bevat 14 fan-favorieten zoals Dr. Feelgood  en het anthem Girls, Girls, Girls. Bijkomende hits zijn Kickstart My Heart, Same' Ol Situation (S.O.S.), Shout At The Devil en de iconische ballade Home Sweet Home, waarmee de band mainstream-bekendheid kreeg.

Exclusief voor de soundtrack van de film nam Mötley Crüe vier nieuwe nummers waaronder de single The Dirt (Est, 1981) (feat. Machine Gun Kelly) met daarin een vloeiende rapvers rondom kenmerkende gitaarriffs. De drie overgebleven nummers besluiten het album met het pakkende Ride With The Devil, Crash And Burn en de eigen draai aan Madonna's Like A Virgin.

"Tijdens het draaien van onze film werden we enthousiast en geïnspireerd om nieuwe muziek te schrijven. Terug de studio in trekken met Bob Rock heeft net die creatieve vuren voor ons aangewakkerd. Voor mij klinkt de muziek als klassiek Mötley. De teksten zijn geschreven voor de film en zijn een weerspiegeling van ons leven.” Zo vertelt Nikki Sixx over de vier nieuwe nummers, geïnspireerd op de film.

The Dirt Soundtrack tracklist:

1. The Dirt (Est. 1981) (feat. Machine Gun Kelly) 
2. Red Hot
3. On With The Show
4. Live Wire
5. Merry-Go-Round
6. Take Me To The ToP
7. Piece Of Your Action
8. Shout At The Devil
9. Looks That Kill
10. Too Young To Fall In Love    
11. Home Sweet Home
12. Girls, Girls, Girls
13. Same Ol' Situation (S.O.S.)
14. Kickstart My Heart
15. Dr. Feelgood
16. Ride With The Devil
17. Crash And Burn
18. Like A Virgin

Categorie: