Nieuw album op komst van Sum 41

Sum 41 kondigt de lancering van hun zevende studioalbum, Order In Decline, aan voor 19 juli. De eerste single daaruit, Out For Blood is als stream te beluisteren.

De legendarische rockiconen van Sum 41 hebben aangekondigd dat hun zevende album, Order In Decline, op 19 juli 2019 wordt uitgebracht via Hopeless Records. Terugkijkend op de 23-jarige carrière van de band, is dit album ongetwijfeld het zwaarste en meest agressieve album van Sum 41 tot nu toe, terwijl het ook hun meest dynamische en rauwe album is.

Tijdens drie jaar van meedogenloos toeren rond de succesvolle comeback van de band met 13 Voices, verzamelde frontman Deryck Whibley koortsachtig songideeën op die uiteindelijk Order In Decline zouden worden. Binnen drie weken na thuiskomst was het merendeel van de muziek voor het nieuwe album geschreven en toen was het tijd voor de teksten.

Onbewust schreef Whibley teksten die zijn reacties weerspiegelden op het zien van de alomtegenwoordige verdeeldheid, racisme en haat over de hele wereld, nog meer opgestoken door de walgelijke sociale en politieke beroering die zijn eigen thuislanden, de USA en Canada binnendrong. "Het laatste dat ik wilde doen, was een sociaal of politiek protestalbum schrijven en 'Order In Decline' is dat niet", verduidelijkt Whibley. In plaats daarvan is 'Order In Decline' een uitbarsting van ongeremd gevoel, een pagina uit zijn dagboek, een venster die zijn ziel reflecteert op uiterst persoonlijke en kwetsbare gebeurtenissen, omdat hij, zoals hij belijdt, "het erg moeilijk is om geen gevoelens te hebben over alles wat er gaande is in de wereld ".

Gewapend met de meest eerlijke en persoonlijke nummers van zijn carrière, goot Whibley alles wat hij had in het album. Hij produceerde, bouwde en mixte het album in zijn thuisstudio, hij fabriceerde en verfijnde elk nummer, gemarkeerd door snelle en volledige riffs, gitaarsolo's van leadgitarist / achtergrondzanger Dave Brownsound, harmonieuze akkoorden van gitarist Tom Thacker, en de zware, hartverlammende ritmesectie van bassist / achtergrondvocaal Cone McCaslin en drummer Frank Zummo.

De aankondiging van vandaag ontketent de langverwachte eerste single en video voor Out For Blood. Het is de belichaming van een Sum 41-nummer, met anthemische en echoënde zang, een waanzinnige gitaarsolo en oneindige energie die je vanaf het begin zal boeien. Fans kunnen de videoclip voor hier streamen.

Order In Decline is kan nu al hier voorbesteld worden. Fans die vooraf digitaal bestellen, ontvangen een auto-grat-download van Out For Blood.

Na meer dan 15 miljoen wereldwijd verkochte platen, een Grammy Award nominatie, 2 Juno Awards (7 nominaties), een Kerrang! Onderscheiding in 2002, evenals meerdere Alternative Press Music Awards, is Sum 41 gewoon een rockband - compromisloos en eerlijk zonder de intentie om te vertragen.

Order In Decline tracklist:

1. Turning Away
2. Out For Blood
3. The New Sensation
4. A Death In The Family
5. Heads Will Roll
6. 45 (A Matter Of Time)
7. Never There
8. Eat You Alive
9. The People Vs...
10. Catching Fire

Categorie: