Nieuw album van Anti-Flag verschijnt op 17 januari 2020

De politieke en sociaal geëngageerde punkiconen van Anti-Flag hebben aangekondigd dat hun gloednieuwe album, 20/20 Vision, op 17 januari zal verschijnen via Spinefarm Records. Om de aankondiging kracht bij te zetten heeft de band het explosieve openingsnummer Hate Conquers All van 20/20 Vision en de bijbehorende video gedeeld.

Al meer dan twee decennia loopt Anti-Flag voorop in sociaal bewuste punkrock, brengen ze muziek uit, touren ze onvermoeidbaar, organiseren en introduceren ze generaties fans aan progressivisme door vurige protestliedjes. Met 20/20 Vision bewijst de in Pittsburgh, PA gevestigde band dat ze nog voldoende vitriool hebben, gericht op het aangaan van de uitdagingen van onze chaotische sociaal-politieke tijd. Opener Hate Conquers All deelt niet zozeer klappen uit, als wel dat het onmiddellijk een streep in het zand trekt tegen de fascistische haatzucht van de regering Trump en maakt duidelijk dat 20/20 Vision een album is dat bedoeld is om expliciet het hier en nu aan te pakken.

Stream Hate Conquers All via: antiflag.lnk.to/HateConquersAll
Reserveer nu al jouw exemplaar van  20/20 VisionAntiFlag.lnk.to/2020Vision

Anti-Flag vocalist / bassist, Chris # 2, gaf verder inzicht in het nieuwe nummer en de video, zeggend: "Love Trumps Hate. Op het eerste gezicht doet dit goed verpakte, goedbedoelde sentiment wat het moet doen ... In het aanzicht van zoveel angst, ongelijkheid en wanhoop geeft het. Hoop dat het pad dat we volgen niet eindeloos is, maar één dat kan worden verslagen. En eerlijk gezegd geloof ik in het uitgangspunt. Dat als je liefde stelt en positiviteit je negativiteit in het universum bestrijdt en komt het terug of niet terug, niet altijd rechtstreeks aan ons, maar aan iemand. Maar het beleid van Donald Trump en zijn administratie zijn niet alleen hatelijk. Ze zijn racistisch, islamafoob, homofoob, transfobisch en onverdraagzaam. Het is een valse gelijkwaardigheid. De taal bestaat niet voor niets. Onze focus moet niet alleen liggen op hun haat, maar ook op hun uiterlijk en ongegeneerd fascisme. We moeten niet proberen deze dingen met liefde en vriendelijkheid te doden We moeten dagelijks op straat zijn en eisen dat er een einde komt aan raciale, sociale en economische onrechtvaardigheid. De video voor Hate Conquers All is een visuele ervaring van wat een voortzetting van het beleid en de retoriek van Trump inhoudt. Klimaatverandering, racistische / xenofobe immigratiewetgeving en eindeloze belangenconflicten ten behoeve van zijn bedrijven en hun partners. Bekijk het rijk vallen. Bekijk de natie oplossen. Met onze rug tegen de muur."

Begin volgend jaar gaat de band ook op tournee door Europa om het nieuwe album te promoten. Een passage doorheen ons land is hierbij jammer genoeg niet voorzien. Geen nood, u kunt desnoods afzakken naar één van de volgende locaties:

01/08 Lisboa, PT @ RCA Club
01/09 Madrid, ES @ Caracol
01/10 Vitoria, ES @ Kubik
01/11 Zaragoza, ES @ Sala López
01/12 Barcelona, ES @ Estraperlo
01/14 Milano, IT @ HT Factory
01/16 Zurich, CH @ Dynamo
01/17 Graz, AT @ PPC
01/18 Vienna, AT @ Flex
01/19 Prague, CZ @ Roxy
01/21 Berlin, DE @ SO36
01/22 Munich, DE  @ Backstage Werk
01/23 Nuremberg, DE @ Löwensaal
01/24 Chemnitz, DE @ Talschock
01/26 Warsaw, PL @ Proxima
01/28 Hamburg, DE @ Fabrik
01/29 Köln, DE  @ Essigfabrik
01/30 Haarlem, NL @ Patronaat
02/02 Brighton, UK @ Chalk
02/04 London, UK @ O2 Academy Islington
02/05 Manchester, UK @ Club Academy
02/06 Birmingham, UK @ The Mill
02/07 Glasgow, UK @ The Garage

20/20 Vision track list:

1. Hate Conquers All
2. It Went Off Like A Bomb
3. 20/20 Vision
4. Christian Nationalist
5. Don't Let The Bastards Get You Down
6. Unbreakable
7. The Disease
8. A Nation Sleeps
9. You Make Me Sick
10. Un-American
11. Resistance Frequencies

Categorie: