Nieuw album van Feuerschwanz krijgt een bijzondere bonus mee

De Duitse middeleeuwse folkmetal bende van Feuerschwanz gaan de fans bij de release van hun volgende album, Das elfte Gebot, een leuk extraatje geven in de vorm van een cover album, Die sieben Todsünden getiteld, met daarop covers van o.a. Powerwolf, Sabaton, Rammstein en Ed Sheeran.

Als voorloper uit het nieuwe album werd er alvast een video gelanceerd voor de track Metfest.

Bekijk de video hier.

“Metfest is dat anthem dat van elk feest een echt feest maakt! Super pakkende middeleeuwse, maar toch rotsachtige melodieën, hectische meezingers en een ode aan vriendschap! Een nummer om je beste wiet en een vat mede te pakken en op te zwepen!

Over Die seben Todsünden zegt de band: "Er zijn nummers die je nooit mag coveren. Compleet foute evergreens of relikwieën van door alcohol veroorzaakte promnights. Nummers die het zwarte beest van metalheads zijn - maar ook nummers die al perfect zijn en op geen enkele manier beter kunnen worden gemaakt. We daalden af naar de hel van de hitparades en stegen naar de hemel van de muziekhelden om de ergste zonden voor je te verzamelen. Het zwarte boek van folk metal. Nummers die nooit door Feuerschwanz hadden mogen worden gecovered ... gespeeld door: Feuerschwanz! DIE SEBEN TODSÚNDEN."

Die sieben Todsünden tracklist:

1. Ding - Seeed
2. Hier kommt Alex - Die Toten Hosen
3. Amen & Attack - Powerwolf
4. I See Fire - Ed Sheeran
5. Gott mit uns - Sabaton
6. Limit - Deichkind
7. Engel - Rammstein

Categorie: