Nieuw album van Heaven Shall Burn op komst

Nadat ze er bewust een tijdje tussenuit zijn geknepen kondigen de heren van Heaven Shall Burn vandaag trots aan dat ze in maart 2020 een nieuw album zullen loslaten op de wereld. Of Truth And Sacrifice zal het nieuwe werk gaan heten. Begin januari zal het album al voorbesteld kunnen worden. Uiteraard houden wij op de hoogte wanneer de exacte datum bekend wordt gemaakt. Op vrijdag 19 juni speelt de band op Graspop Metal Meeting.

In plaats van vast te komen te zitten in de steeds zwaardere cyclus van studio-opnames, albumreleases en toeren gunde Heaven Shall Burn zichzelf een welverdiende pauze. Terwijl de band tijd vrij nam, konden de individuele leden hun batterijen opladen en nieuwe invloeden en ideeën verzamelen. Maik Weichert (gitaren) zegt: “We hebben besloten dat één album niet goed genoeg was! We wilden een dubbelalbum maken als statement. Ons doel was een totaal kunstwerk te maken waar mensen in konden duiken, iets dat veel ruimte laat voor verrassingen en experimenten. Het was alleen maar eerlijk om onze fans twee keer zoveel te geven nadat we hen zo lang hadden laten wachten.”

Conceptueel is het album verdeeld in twee helften: "van waarheid" en "van opoffering". Maik Weichert: “De titel onderzoekt het idee van de waarheid en de vraag wat voor soort offers je bereid bent ervoor te maken. Iets weerspiegeld in het kunstwerk: een krijger beschermt haar kind met haar eigen lichaam. Terwijl de moeder de bereidheid om te offeren vertegenwoordigt, staat het kind voor de waarheid.”

Het artwork, van de hand van Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Sodom) is een drieluik met de moeder als kind en haar zoon als volwassene. “Het is een titel die verwijst naar tal van actuele ontwikkelingen: de blindheid van mensen in het dagelijks leven en de onwil om offers te brengen om verandering teweeg te brengen. Toch zijn er veel mensen op deze wereld die precies dit doen: leraren in Afrika riskeren hun leven om kinderen te kunnen opleiden, journalisten en klokkenluiders die hun eigen veiligheid in gevaar brengen om dingen die verkeerd gaan te markeren."

Als het gaat om de muziek, kun je uitkijken naar hun kenmerkende Heaven Shall Burn-geluid, maar ook naar atmosferische strijkers die de band heeft uitgewerkt met Sven Helbig en opgenomen met dirigent Wilhelm Keitel in Minsk. Bovenop ongeveer 100 minuten muziek op het reguliere album komen de beperkte edities met een 90min-documentaire, "Mein grünes Herz in dunklen Zeiten" (= "My Green Heart In Dark Times"), van gerenommeerde producer Ingo Schmoll die de band bijna een jaar lang volgde om het fenomeen Heavan Shall Burn uit te diepen.

Track list:

CD1                 
1.         March Of Retribution
2.         Thoughts And Prayers
3.         Eradicate
4.         Protector
5.         Übermacht
6.         My Heart And The Ocean         
7.         Expatriate
8.         What War Means
9.         Terminate The Unconcern
10.       The Ashes Of My Enemies

CD2                 
1.         Children Of A Lesser God
2.         La Résistance
3.         The Sorrows Of Victory
4.         Stateless
5.         Tirpitz
6.         Truther
7.         Critical Mass
8.         Eagles Among Vultures
9.         Weakness Leaving My Heart

Categorie: