Nieuw album van MEMORIAM in aantocht

MEMORIAM is een relatief jonge band maar de leden zijn allemaal doorleefde death metal veteranen. Ontstaan als een soort van rouwproces door (ex-)leden van oa Bolt Thrower, Sacrilege en Benediction is Memoriam uitgegroeid van een project tot een volwaardige band die binnenkort (26 maart) al hun vierde album in vijf jaar tijd zullen uitbrengen via Reaper Music. Een eerste digitale single, Onwards Into Battle, werd nu al vooruitgeschoven, met begeleiding van een fraai lyric video.

Bekijk de lyricvideo hier.

Het nieuwe album zal To The End gaan heten. De band nam na drie albums afscheid van Nuclear Blast en tekende bij mooie label Reaper Music.

To The End markeert het begin van een tweede trilogie van albums en dient als een soort proloog op de eerste drie Memoriam-albums. Achterwaarts werkend en het levensverhaal vertellend van de leider wiens overlijden werd afgebeeld in de eerste trilogie, kunnen de teksten op het album zich afspelen in een fictief rijk, maar ze bevatten inspiratie uit het echte leven. Een centraal thema van oorlog is gekleurd met politieke fulminaties en alledaagse ervaringen die samen een samenhangende en boeiende kroniek vormen.
 
Het viertal keerde terug naar producer Russ Russell voor de opname van To The End. Voor het eerst demonstreerde de band de nummers en ging de studio in met een nieuw niveau van voorbereiding. In combinatie met hun nauwe relatie met Russell creëerde dit een omgeving waarin meer geëxperimenteerd kon worden, zoals blijkt uit de diverse reeks texturen en geluiden die aanwezig zijn op de negen nummers op het album.
 
Vanaf de vroegste dagen van de band hadden ze hun oog op de kunst Dan Seagrave (Benediction, Dismember, Hypocrisy, Suffocation etc) als begeleiding bij hun muziek. Nadat hij het artwork voor de eerste drie Memoriam-albums had gemaakt, heeft hij ook de hoes voor To The End gemaakt.
 
Lead singer Karl Willetts states:
"Onwards into Battle" is the opening track from the new album "To the End". A powerful introduction that sets the tone of the album and gives the listener a taste of what is to come. 
Lyrically the track provides continuity from the previous album  "Requiem for Mankind" and is similar in many ways to the track "Fixed Bayonets". The lyrics focus on the start of battle "Zero Hour" which is appropriate for the start of the album. Within the theme of "War" the lyrics explore the brutally of trench warfare specifically. 
The war continues. Let battle commence."
 
 
 
MEMORIAM are:
Karl Willetts | vocals  (ex-BOLT THROWER)
Frank Healy | bass (ex-BENEDICTION)
Spike T Smith | drums (Sacrilege, Conflict, Killing Joke, The Damned)
Scott Fairfax  | guitars (AS THE WORLD DIES, ex-BENEDICTION live)

---
MEMORIAM online:
https://www.facebook.com/Memoriamuk2020
Categorie: