Nieuw album van My Dying Bride verschijnt op 6 maart

Legendes sterven nooit! Het schip van de Britse doom metal helden My Dying Bride voer de jongste jaren door menig woel water maar nu lijken ze er weer helemaal klaar voor te zijn en vroegen ze ons om jullie alvast mee te geven dat de releasedatum voor hun nieuwe album, The Ghost Of Orion, gepland staat voor 6 maart 2020. Een nieuwe single, Your Broken Shore getiteld, kan nu al beluisterd worden.

Beluister de nieuwe single via https://nblast.de/MDB-YourBrokenShore. De videoclip voor dat nummer zal vanaf 10 januari te zien zijn. Uiteraard delen wij die zo snel mogelijk met jullie.

The Ghost of Orion, het veertiende My Dying Bride album al, is volgens de band het product van een heroplevende creativiteit die perfect verder bouwt op de vroegere successen van de band. We zullen moeten wachten tot de release vooraleer we er onze eigen mening over kunnen formuleren maar in het bijgeleverde promopraatje krijgen we alvast het volgende mee: "Een nieuw album voor een nieuw tijdperk van My Dying Bride met frisse gezichten en een meer toegankelijke stijl in vergelijking met sommige van hun vorige, zeer technische releases. The Ghost of Orion bevat niet alleen epische proporties, maar ook intieme kwaliteit, van deathmetal zang tot de gepijnigde kreten van een zanger in verlangen, de LP zal stijgen en dalen als het prachtige landschap van Yorkshire waarin het werd opgenomen. Met laag op laag gitaren zowel zwaar als harmonisch, heeft Andrew Craighan een rijke, prachtige en epische soundscape gecreëerd, versterkt met violen en keyboards van Shaun MacGowan samen met het onheilspellende geruis van cello van de veelgeprezen cellist Jo Quail. En over gastartiesten gesproken, de wonderlijke stem van Lindy-Fay Hella (Wardruna) voegt een etherische schoonheid aan het album toe. Het toevoegen van zijn specifieke stijl van drummen is deze keer Jeff Singer wiens 'percussion exploits' de ritmesectie van de band naar een ander niveau hebben gebracht, geholpen door de moeiteloos stijlvolle Lena Abe op basgitaar . Aaron Stainthorpe levert een meeslepende en vaak verontrustende uitvoering met zijn eigen specifieke stijl van vocalen met oprechte lofzangen samen met het viscerale bloedbad van een ziel in pijn, met poëtische teksten van een kwaliteit die niet vaak in dit genre wordt gezien. Deze verzameling nummers is de meest briljante tot nu toe, met 30 jaar ervaring in het goed gemaakte aanbod dat The Ghost of Orion is."

Het album zal verkrijgbaar zijn als CD, zwart 2LP in Gatefold, wit 2LP in Gatefold, rood 2LP in Gatefold en foto 2LP in Gatefold. Reserveringen kunnen nu al gedaan worden via hun label, Nuclear Blast op https://nblast.de/TheGhostOfOrion

More info over MY DYING BRIDE:
www.mydyingbride.net
www.facebook.com/MyDyingBrideOfficial/
www.instagram.com/mydyingbride_official
www.nuclearblast.de/mydyingbride

Categorie: