Nieuw nummer Airbourne

Airbourne brengt de tweede single uit dat op Boneshaker te horen zal zijn.

Backseat Boogie is opnieuw een nummer waar de riffs zalig zijn. Frontman Joel O'Keeffe liep al een tijdje met dit idee in zijn hoofd rond en producer Cobb wou dan ook dat er een nummer hier rond geschreven werd. Beluister het nummer via streaming. Boneshaker is het vijfde studio album en zal op 25 oktober uitgebracht worden via Spinefarm Records. 

Airbourne frontman, Joel O'Keeffe, onthult: "De riff is er zo een waarbij Cobb rechtveerde en zei:" Wat speel je daar? " en ik was "ah, ik speel gewoon deze riff, het is deze riff die ik in Australië had, het heeft een beetje een sfeer, ik weet het niet zeker". Hij zegt: "Aw man, we moeten die doen" en hij stapte achter de drums en pakte Ryan's drumsticks en zei: "oh man, hoe speelt hij met deze dingen, deze dingen zijn honkbalknuppels", en het was gewoon echt grappig, en Ryan sprong op de set, en we volgden hem meteen on the spot.

Drummer Ryan O'Keeffe voegt eraan toe: "Het gebeurde allemaal heel snel. We hebben het geluk dat we veel tijd hebben om samen te repeteren en te spelen, maar we hebben nummers uitgewerkt voordat we dachten dat ze daar goed genoeg voor waren. Hij (Cobb) zei dan: “probeer het gerust nog een keer als jullie dat willen, maar hier is de take die je net deed, en hier is de eerste take die je deed, en dat is de sfeer."

Categorie: