Nieuw nummer en videoclip van Helga

De Zweedse dark folk/nu goth artieste Helga trok naar Californië om er de video op te nemen voor haar nieuwe track Haunted.

Helga, afkomstig uit de bossen van Dalarna, Zweden, schrijft muziek vanuit de beslotenheid van haar hut. Wonen in de wildernis met alleen haar gitaar als gezelschap heeft haar songwriting een uniek gevoel van introspectie gegeven. Helga vertelt ons dat de nieuwe liedjes "een muzikale vertaling zijn van mijn innerlijke en fysieke wereld. Ik houd persoonlijk van galmende muziek en geluiden, geïnspireerd door mijn droomwereld, de mistige bossen en Zweedse volksmuziek".

Haar meest recente EP Nebulous kent zijn zwaarste piek op Haunted, met een onheilspellende intro die plaats maakte voor machtige gitaren in Mastodon-stijl en sinistere, macabere teksten. Donker en licht vechten het uit met Helga's honingzoete zang op de top van duivelse riffs en polyritmische grooves. Voor deze track is er nu een nieuwe videoclip uit die eerder dit jaar opgenomen werd in Big Bear, Petrie en Chino Hills California.

Helga speelde een paar weken terug haar eerste liveshow in een voormalige katholieke kerk in de stad Gävle in Zweden samen met Jonathan Hulten van Tribulation. De recensies waren magisch. Ze heeft net haar volgende EP The Autumn Lament opgenomen en we zullen later deze zomer meer horen van Helga.

Bekijk de videoclip van Haunted nu op YouTube.

(Her)bekijk de vorige videoclip van Battle Song hier.

Categorie: