Nieuwe single Opeth

Opeth kondigt de release-datum aan voor hun nieuw album en geeft de eerste nieuwe single daarvan vrij,  Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand.

Een van 2019's meest verwachte heavy rock / metal albums, In Cauda Venenum, van de Zweedse prog-masters Opeth wordt op 27 september uitgebracht via Moderbolaget / Nuclear Blast. Zopas heeft de band een tweetalige visualizer onthuld, het eerste nieuwe nummer van de plaat, Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand, en nodigt ons uit om het album nu alvast te reserveren op www.opeth.com/stores.

Bekijk de visualizer voor Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand hier: https://youtu.be/5Ko4_eO2tiU

In een commentaar op het nieuwe nummer zegt zanger/gitarist/songwriter Mikael Åkerfeldt: "Hjärtat Vet Vad Handen Gör of Heart In Hand zoals het in het Engels wordt genoemd, is een van de eerste nummers die ik schreef voor In Cauda Venenum. Ik wist meteen dat het waarschijnlijk zou worden begunstigd door "de krachten die er zijn" wanneer gesprekken over toekomstige singles voor de goede orde zouden beginnen. En ik had gelijk. Ik laat het over het algemeen over aan de labels of directies om de zogenaamde singles te kiezen Ik ben daar eerder onverschillig in omdat ik mij voor alle nummers evenveel inzet, dus het maakt me niet zoveel uit. Maar in dit geval denk ik dat het een van de meer rechtlijnige nummers op het album is. een van de "gelukkige fouten" erin ook. Mendez bas brak in het midden van de opname. Toen speelde hij een oude Hofner Beatles-esque basgitaar die echt vreselijk begon te neuriën, maar het klonk zo goed dat we meteen besloten om te houden Ik zou mezelf voor de gek houden als ik zei dat lawaai het beste deel is van het nummer, maar het is daar. Ik vind het leuk als er dingen gebeuren die je niet in de hand hebt en het voegt er eigenlijk iets aan toe. Dit is de eerste volledige voorproefje van het nieuwe Opeth album en ik hoop natuurlijk dat je het leuk vindt. Alle nummers op het nieuwe album verschillen van elkaar en zijn daarom naar mijn mening even representatief. Genieten!"

In Cauda Venenum werd vorig jaar opgenomen in de Park Studios in en zal  in twee versies worden uitgebracht, zowel in het Zweeds als in het Engels.

Over de richting waarin het geluid van het nieuwe album uitgaat voegt Åkerfeldt hieraan toe: "Voor ons betekent, in dit stadium met In Cauda Venenum, heaviness niet noodzakelijk zware en laag gestemde gitaren met schreeuwende vocalen eroverheen. Dat is niet noodzakelijkerwijs wat ik 'zware' muziek noem. Tegenwoordig kan ik naar KoRn luisteren en zeggen: 'OK, dat is zwaar.' Maar het betekent echt niets voor mij, ik lees dingen in tijdschriften of online. Ik lees over bands die het 'zwaarste album ooit' hebben en ik ben daar niet zo van onder de indruk. Cool, maar wat betekent het? Wat betekent het? Het is een onmogelijke missie om de zwaarste te zijn, dat is al eerder gedaan. In de loop van de tijd werd ik dat etiket wel enigszins beu. Ja, toen ik jonger was, betekende dat alles voor me. Ik was altijd op zoek naar heaviness in mijn jeugd en probeerde het volgende niveau van heaviness te vinden. Eerst was het deathmetal, toen waren het bands als Meshuggah, maar heaviness gaat nu meer over emoties, zware akkoordenschema's, muziek die gevoelens heeft. Heaviness betekent niet meer Meshuggah, hoewel ze inderdaad een heavy band zijn, ik probeer daar nu niet meer gebruik van te maken.”

Reserveer In Cauda Venenum , bechikbaar in verschillende formats, hier: www.opeth.com/stores
De nieuwe track kan alvast beluisterd worden op alle DSP:
English: https://geni.us/OpethInCaudaVenenumENG
Swedish: https://geni.us/OpethInCaudaVenenumSWE

In Cauda Venenum tracklist:

1. Livet's Trädgård / Garden Of Earthly Delights
2. Svekets Prins / Dignity
3. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand
4. De Närmast Sörjande / Next Of Kin
5. Minnets Yta / Lovelorn Crime
6. Charlatan
7. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth
8. Banemannen / The Garroter
9. Kontinuerlig Drift / Continuum
10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

Ter ondersteuning van In Cauda Venenum zal Opeth  nog tot het einde van het jaar de wereld doorkruisen. De meest relevante data worden hieronder vermeld en tickets zijn nu te koop op www.opeth.com/tour-dates Extra tourdata wordt binnenkort aangekondigd, maar België is alvast tweemaal vertegenwoordigd:

27.07.  RO       Sibiu - ArtMania Festival
02.08.  D         Wacken - Wacken Open Air
03.08.  S          Öland - Borgholm Brinner
09.08.  B          Kortrijk - Alcatraz Metal Festival
11.08.  NL        Leeuwarden - Into the Grave
 
02.11.  UK       Leeds - Damnation Festival

Met support: The Vintage Caravan
27.10.  UK       Norwich - UEA
29.10.  UK       London - Palladium
31.10.  UK       Glasgow - SWG3
01.11.  IRL       Dublin - Olympia Theatre
02.11.  UK       Leeds - Damnation Festival
03.11.  UK       Bristol - O2 Academy
06.11.  B          Brussels - Ancienne Belgique
08.11.  D         Munich - Backstage (Werk)
09.11.  I           Milan - Alcatraz
10.11.  CH       Zurich - Volkshaus
11.11.  F          Paris - L'Olympia
13.11.  D         Cologne - E-Werk
14.11.  D         Wiesbaden - Schlachthof
15.11.  D         Nuremberg - Meistersingerhalle
16.11.  D         Berlin - Huxleys Neue Welt
17.11.  DK       Copenhagen - Det Kgl. Teater *SOLD OUT*

Categorie: