Nieuwe single van Equal Idiots

Equal Idiots zijn terug! Het Kempense duo Thibault Christiaensen (zang, gitaar) en Pieter Bruurs (drums) lanceert een nieuwe single, die ook een hele dag Catch of the Day is geweest bij Studio Brussel.

Klik hier om naar Run te luisteren. Of bekijk hier de nieuwe videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=G-8qXmOohTI

Het is het eerste nieuwe materiaal van Equal Idiots sinds 2017. De single werd opgenomen in de Hightime Studio die niet langer in de Kempen ligt, maar in het landelijke en pittoreske Donk, nabij Herk-de-Stad, waar enkel de hagelkanonnen van de groente- en fruitboeren meer lawaai maakten dan Pieter en Thibault. Net als bij debuutplaat Eagle Castle BBQ werd ook nu producer Thomas Valkiers ingeschakeld.

Run is muzikaal rechttoe rechtaan. Het nummer gaat over de worsteling met het sluimerende ouder worden en de onvermijdbare volwassenheid waarvan niet valt weg te lopen ("Nowhere to run"). Maar tegelijkertijd ook over het uitkijken naar en omarmen van een rustig gezinsleventje met de lieven en het toekomstbeeld van een eigen stek.

Om dit nummer op te nemen werden alvast alle versterkers die gevonden konden worden op elkaar geplaatst om zo letterlijk een wall of sound te creëren. Het dragen van gehoorbescherming tijdens het spelen was een must. Bijgevolg is Run een nummer dat luid gespeeld en beluisterd moet worden. 
 
De single is het voorproefje van een tweede Equal Idiots-plaat vol heerlijke herrie. Naast het op tijd en stond drinken van gerstenat, het overmatig nuttigen van stokbrood met heksenkaas en gerookte zalm en het wildplassen in nabije Donkse perengaarden, werkten Equal Idiots en Valkiers namelijk aan nieuwe nummers die dezelfde portie energie, gitaren en rock 'n' roll bevatten zoals we van hen gewend zijn. Een datum voor dat tweede album is er nog niet. Wel is het uitkijken naar deze 2 live shows: 

09.08 Nirwana Tuinfeest (NL, Main Stage, 15:20-16:05)
17.08 Pukkelpop (Main Stage, 14:40-15:30)

Categorie: