Nieuwe single van Liv Sin

Liv Sin lanceerde onlangs hun nieuwe single, Blood Moon Fever. Het is de tweede single uit het aankomende album, Burning Sermons.

In navolging van het veelgeprezen 'Follow Me' album, keert het Zweedse vijftal Liv Sin, geleid door de onmiskenbare vocalen van Liv Jagrell (Sister Sin), terug met het krachtige en heftige album 'Burning Sermons'. Daarop etaleren ze hun liefde voor klassieke heavy metal met een modern randje. 'Burning Sermons' is een riff-zware collectie; een presentatie van het aangeboren talent van de band om melodie met agressief metaal met gemak te combineren. Jagrell is in het algemeen bijzonder goed in vorm, met een stem die even goed in staat is je hart te veroveren als om gebouwen met de grond gelijk te maken!

Het album werd geproduceerd door Emil Nödtveidt (Deathstars) in de Black Syndicate studio. Liv’s commentaar op hun beslissing om met Emil te werken; "We wilden een meer modern geluid verkennen met enkele synthesizers op dit album. Ik denk dat dit album veel van onze fans zal verbazen. Ik ken Emil al vele jaren, dus het was erg leuk om opnieuw met hem samen te werken. Het eerste moment dat hij ons zijn ideeën over onze demo's stuurde, was ik uitzinnig!"

Burning Sermons verschijnt op 6 september 2019. Blood Moon Fever is de tweede single en verschijnt op 17 mei.

De band geeft commentaar op de single; "Blood Moon Fever is een aanstekelijk en zwaar door melodie gedreven lied dat ervoor zorgt dat je zowel wilt headbangen als dansen! De single vertegenwoordigt een nieuw begin, over het achterlaten van oude dingen en als een herboren schepsel de wereld in te stappen. We vonden dat het concept goed paste bij een nieuw album, dat misschien een beetje anders klinkt dan het eerste album. Sommige van onze Sinners (bijnaam die de band aan hun fans geeft) zullen misschien ietwat verrast door het geluid van dit album waar onze producer Emil Nödtveidts echt invloed op heeft. Wees klaar om dit nummer nog lang in je hoofd te laten draaien! " - Liv Sin

Liv Sin werd in Zweden opgericht in 2016 en staat onder leiding van de charismatische zangeres Liv Jagrell. Dertien jaar lang leidde ze haar vroegere band Sister Sin door talloze shows over de hele wereld, inclusief shows met Slayer, King Diamond, Motörhead, Doro, W.A.S.P. en U.D.O. In 2015 besloot de band om te stoppen. Niet één om zomaar wat rond te blijven lummelen voelde Liv al snel het verlangen om terug achter de microfoon te kruipen en ging op zoek naar gelijkgestemde zielen. Hun veelgeprezen debuutalbum (2017) werd gecoproduced door de legendarische Duitse metalmuzikanten Stefan Kaufmann (ex U.D.O. & ex Accept) en Fitty Wienhold (ex U.D.O.) en bevatte bijdragen van artiesten als Schmier van Destruction en Jyrki 69 van The 69 Eyes. Het debuut toonde een buigzamer, zwaarder geluid, aangedreven door in-your-face gitaarriffs in combinatie met klassieke heavy metal power. Recensenten vergeleken hun geluid als een mix van Judas Priest, Arch Enemy en moderne Amerikaanse metal zoals Five Finger Death Punch. Follow Me kreeg een sterke ontvangst en de band doorkruiste heel Europa als headliner en als support voor American Head Charge.

Lichtjes van taktiek veranderend, bracht de band een door de pers geprezen akoestische EP Inverted uit in 2018 geproduceerd door Martin Sandvik (Hardcore Superstar). Een van de hoogtepunten van de EP was de cover van de Danzig-klassieker Devil's Plaything.

Liv Sin begint aan een nieuw hoofdstuk met Burning Sermons. Een album dat hun fans in eerste instantie zal verrassen als het kwintet dieper in donkere riffs duikt met de toevoeging van elektronica, maar ze zullen zeker dol zijn op de onvergetelijke hooks en de meer uitgesproken melodische kant van Liv Sin, 2019.

Categorie: