Nieuwe single van Zweedse punkrockband Browsing Collection

De dames van de Zweedse hardrockgroep Browsing Collection, die onlangs de Swedish Future Music Awards wonnen, leggen momenteel de laatste hand aan hun gloednieuwe album. Negen nummers staan op het menu en op 7 juni zal de eerste single Oh No uitkomen om de lat voor het komende album te bepalen.

Oh No is een opvallende mengvorm van ons oude en nieuwe geluid, we vonden de weg terug naar de rauwe metal-sfeer die we ooit hadden en hebben deze samengevoegd met een nieuwe, frisse en pakkende toets, het is gewoon een mix van het beste van beide werelden. We kozen voor dit nummer als eerste single van ons nieuwe album, ten eerste omdat het ons nieuwe geluid op een perfecte manier vertegenwoordigt, maar vooral omdat het ons deed doorgaan in een nationale muziekwedstrijd die op 7 juni onthuld zal worden, dezelfde dag kozen we ervoor om het nummer uit te brengen! We werken opnieuw samen met dezelfde producer als de vorige keer en het hele proces verliep super vlot. Alles begon met een platte en saaie demo waarbij we per ongeluk een paar audiobestanden naar de verkeerde tel bewogen, toen gebeurde er iets geweldigs en er was geen enkele aarzeling dat dit nummer op de nieuwe plaat zou verschijnen. Na feedback en een vleugje magie van onze producer bedachten we dit meesterwerk. Oh No gaat over nooit opgeven, zelfs niet als de wereld om je heen uit elkaar valt. Ondanks het gebrek aan communicatie of dat er iets onverwachts gebeurt, stop dan niet met proberen", aldus Browsing Collection.

Op dit moment is de band in het zuiden van Zweden, waar ze, samen met het grootste rockfestival van het land, het Swedish Rock Festival, een muziekkamp organiseren om jonge meisjes en transgender te inspireren om meer zelfvertrouwen te krijgen in de door mannen gedomineerde hardrockscene. Een gelijkheidsproject dat de band nauw aan het hart ligt.

Browsing Collection is ook net terug van hun jongste tournee die hen in het voorjaar doorheen Nederland, Tsjechië, Polen, Engeland, enz. leidde. De band, die nooit lijkt te slapen, heeft nog meer spannende projecten op hun agenda staan en er wachten hen tijdens deze zomer veel live shows en andere verrassingen.

Categorie: