Nieuwe video Fleshgod Apocalypse is waar cinematografisch meesterwerk

Fleshgod Apocalypse, de Italiaanse meesters der orkestrale deathmetal hebben een fantastische video uitgebracht voor hun nieuwe single Monnalisa, een track uit hun vorig jaar verschenen album (en niets minder dan een meestewerkje zo vinden wij, herleest u gerust onze review), Veleno.

U kunt de video hier bekijken.

De video werd geproduceerd door Void n 'Disorder, geregisseerd door Giovanni Bucci (Korn) en opgenomen door Francesco Pennica. Volledige credits zijn te vinden in de beschrijving van de video op YouTube.

Bandleider Francesco Paoli geeft meer uitleg over de video: "Monnalisa is echt experimenteel, maar tegelijkertijd een van de beste nummers die we ooit hebben geschreven. Het stond tussen de andere Veleno-nummers vanaf de release en werd een instant klassieker voor onze fans. Ik geloof wat deze voor iedereen zo speciaal maakt, is dat het idee van 'vergiftiging', dat centraal staat in ons album Veleno, verbonden is met liefde. Zelfs de meest nobele gevoelens kunnen giftig worden als we plotseling onze identiteit verliezen , laat onze geest en ziel verslaafd raken aan iemand anders. Uiteindelijk kunnen we echt alleen van iemand houden als we eerst een manier vinden om van onszelf te houden. Dit is een van de meest betekenisvolle berichten verborgen in ons album. Daarom voelden we de moeten het nog meer benadrukken via deze video.

Toen ik het concept achter de video bedacht, waren we het er allemaal over eens dat alleen iemand als Giovanni Bucci (Korn, Oddko), die onze vorige video 'Sugar' regisseerde, het had kunnen behandelen zoals we wilden. Het eindresultaat is een filmische video die er net zo goed uitziet als een high-end modefilm, met ongelooflijke productiewaarden en onconventionele beelden, meestal geïnspireerd door het historische erfgoed van de Italiaanse mode en architectuur, met behoud van enkele horroraspecten. Giovanni en ik kennen elkaar al heel lang en ik werkte samen met zijn band ODDKO. Ik ben een grote fan van al zijn werk als een volledig afgeronde kunstenaar. Hij en alle creatieve geesten van het Void 'N Disorder-team, zoals de buitengewoon getalenteerde Art Director Paola Rocchetti, en top-colorist Gabe Sanchez (Post Malone, Usher, Camila Cabello) transformeerden een aantal coole ideeën in een geestverruimende kunstwerk."

Categorie: