Oceans Of Slumber komen met een nieuw album

Op 4 september zal het zover zijn! Dan brengt het Amerikaanse melodic prog/death gezelschap van Oceans Of Slumber hun langverwachte nieuwe album uit via Century Media Records. Dat zal eenvoudigweg Oceans Of Slumber getiteld zijn. De exotische Cammie Gilbert en heur mannelijke kompanen kennende zal de muziek waarschijnlijk iets minder eenvoudig klinken maar zo hebben wij het graag. Er wordt nu alvast een eerste single met bijhorende videoclip vrijgegeven voor de track A Return to the Earth Below.

Je kan de video hier bekijken.

Indien u wilt weten waarom wij zo lichtelijk doch volledig ondersteboven zijn van deze band, herlees onze review van hun vorige album, The Banished Heart (2018), hier.

La Cammie vertelde ons het volgende over de nieuwe single: “Binnen onszelf zijn er, net als binnen onze samenlevingen, cycli die moeten worden doorbroken. Cycli die ons tegenhouden, ons uit elkaar scheuren, die ons angst bezorgen. Soms komen deze scheuren zonder waarschuwing naar boven en veroorzaken ze een cascade van emotionele kwetsbaarheden, emotionele onrust en zelfs hopeloosheid. Maar op een gegeven moment moeten we stoppen met rennen. Stop met rennen voor de pijn, stop met rennen voor de waarheid, stop met rennen voor onszelf. In het licht van deze zelfreflectie vinden we vrede, zowel innerlijk als uiterlijk. A Return To The Earth Below gaat over die reis. Het gaat over de botsing van hart en geest bij het worstelen om die interne oplossing te vinden. We zijn van mening dat de timing van deze single niet passender zou kunnen zijn, omdat we allemaal op het kruispunt van verandering stonden."

“Oceans Of Slumber” tracklist:
Soundtrack To My Last Day
Pray For Fire          
A Return To The Earth Below         
Imperfect Divinity  
The Adorned Fathomless Creation
To The Sea
The Colors of Grace
I Mourn These Yellow Leaves         
September (Those Who Come Before)       
Total Failure Apparatus      
The Red Flower      
Wolf Moon

OCEANS OF SLUMBER line-up:
Cammie Gilbert – Vocals
Jessie Santos – Guitar, Backing Vocals
Alexander Lucian - Guitar, Backing Vocals
Semir Ozerkan - Bass Guitar
Dobber - Drums, Piano/Synths
Mat Aleman – Keyboard
 
OCEANS OF SLUMBER online:
https://oceansofslumber.com
https://www.facebook.com/oceansofslumber
https://www.instagram.com/oceansofslumber

Categorie: