Optredens vanuit de auto met drive-in music days in Kortrijk

De parking van Kortrijk Xpo wordt in juni omgetoverd tot een drive-in festivalervaring met bands van eigen bodem.

Midden juni (de precieze datum wordt nog aangekondigd) zal de parking van Kortrijk XPO dienen om de Drive-in music days to hosten. Apache Productions (organisator van o.a. het Alcatraz Festival) lanceert, samen met Creative Rental Solutions (festivalstage ontwerper) én medewerking van STUBRU, Stad Kortrijk en Kortrijk XPO, de Drive-in music days: vijf dagen lang geven twee - telkens andere - Belgische artiesten een volledig optreden, met een publiek dat weliswaar niet voor hun neus staat te juichen en te springen, maar van in de wagen zit te genieten van de concerten.

Elke dag passeert een ander genre de revue (metal, belpop, rock, comedy,…), met sowieso enkel Belgische artiesten. Zij kunnen dit ruggensteuntje zeer goed gebruiken! Niet enkel de bands en hun entourage proberen ze op die manier een hart onder de riem te steken, maar ook voor onze zwaar getroffen partners en leveranciers betekent dit een welgekomen lichtpuntje. De eerste naam die aankondigd wordt, is een paradepaardje van de Belgische metal scene en ontsproten uit de vruchtbare West-Vlaamse bodem: Spoil Engine. Achter de schermen wordt gewerkt aan een topaffiche. Binnenkort volgen meer bevestigde namen.

Het is vanzelfsprekend dat de geldende maatregelen inzake social distancing dienen nageleefd te worden. Zo zullen per concert maximaal 400 auto’s toegelaten worden, met een nog nader te bepalen maximum aantal personen per wagen. Voertuigen zullen ver genoeg uit elkaar geparkeerd staan. Een hapje en een drankje wordt in je wagen aangeboden door een team van enthousiaste medewerkers (met mondmasker). Vrij rondlopen is niet toegestaan en het sanitair opzoeken zal volgens een bepaalde procedure verlopen. Claxonneren moet dan weer, maar enkel en alleen als “applaus” tussen de nummers door. De artiesten zullen jullie elektrisch aangestuurd handgeklap zeker weten te waarderen. Het is eens wat anders. Er zullen hoe dan ook strenge richtlijnen toegepast worden die moeten gerespecteerd worden. Slechte leerlingen worden er onherroepelijk uitgezet.

Omdat de maatregel inzake niet-essentiële verplaatsingen nog steeds geldt, zal de exacte startdatum van dit gebeuren pas aangekondigd worden van zodra dat niet-essentiële verplaatsingen terug toegelaten zijn. Meer info volgt dus nog.

Categorie: