Pearl Jam benoemd tot ambassadeurs voor Record Store Day

Pearl Jam zal dienen als de officiële ambassadeurs van Record Store Day 2019, die zal plaatsvinden op 13 april in onafhankelijke platenzaken over de hele wereld.

Om de aankondiging te begeleiden, deelde Pearl Jam een video waarin gitarist Mike McCready gaat graven in een koffer en praat over de belangrijke rol die platenwinkels in zijn leven hebben gespeeld. De clip wordt afgewisseld met beelden van Pearl Jam die hun Riot Act-track 'Save You' voor een klein publiek in een platenwinkel spelen.

"Onafhankelijke platenzaken zijn enorm belangrijk voor mij en dat is al zo sinds mijn twaalfde", zei McCready in een verklaring. "Voordat ik echt wist wat ze waren, was er al een gevoel van 'dit is een droom die uitkomt', en het is een wonderland en er is zoveel te leren hier ... en dat is nog steeds zo".

Hij vervolgde: "Steun elke onafhankelijke platenwinkel die je kunt ... Het vergt een inspanning, je moet op zoek naar iets dat je wilt; je moet met mensen praten. Ik moest destijds met mensen praten om erachter te komen welk Aerosmith album, of iets anders, ik als eerste moest checken. Het is een plek om te leren. Het is een plaats om plezier te hebben. En het is een plek om nieuwe muziek te ontdekken".

De Record Store Day-ambassadeur van vorig jaar was het rapduo Run the Jewels, en de titel mocht eerder al gedragen worden door artiesten als Metallica, Iggy Pop, Jack White en Chuck D. Een volledige lijst van deelnemende retailers is beschikbaar op de Record Store Day website. Voor Belgie is dat https://www.recordstoreday.be.

Categorie: