PRIMEUR - Het Belgische Nightqueen mikt hogerop met nieuw album ‘Seduction’

Het Belgische Nightqueen werkt op dit moment aan het nieuwe album Seduction dat tegen de zomer dit jaar moet uitkomen!
 
Met dit ambitieuze album wil Nightqueen zich stevig plaatsen op de metal wereldkaart en ze doen er alles aan om die droom waar te maken. Samen met nieuwe zangeres Hellen Heart beitelt men aan de nieuwe nummers die zowel de liefhebbers van het meer commerciëlere werk maar ook het hardere werk moet overtuigen.
 
 
Ondergetekende had het geluk om tijdens een gesprek met gitarist Rex Zeco enkele van de net toegekomen gemasterde tracks in première te beluisteren.
 
Het is duidelijk dat Nightqueen weer helemaal terug is na enkele tegenslagen die hen niet klein kregen. Vorige zangeres Keely Larrena verliet de band na een ernstig ongeval en werd vervangen door Hellen Heart. Tijdens de zomer vorig jaar stapte ook gitarist Adagio op en werd vervangen door Cosi, woonachtig in het Duitse Niederkruchten nabij Mönchengladbach en intussen goed ingeburgerd raakte bij de band. Als dat nog niet genoeg was brak ook Rex eind oktober een middenhandsbeentje waardoor hij even buiten strijd raakte tijdens het inwerken van de nieuwe bandleden en de voorbereidingen voor het nieuwe album. 
 
Met deze privé luistersessie toont Nightqueen dat deze leeuw niet te temmen is en terugslaat harder dan voordien. Drie nummers, die bol staan van energie, worden me voorgeschoteld. Ik maak eerst kennis met de power balad Fuel The Fire! Meteen valt op dat Hellen een krachtige stem bezit met een groot bereik waarin ze hoge noten en lange uithalen niet schuwt. Ze weet zeker te overtuigen en kan overtuigend stand houden in het geweld dat me nog te wachten staat. Om dat te bewijzen krijg ik Energy tegen de oren geknald. Een dreigende intro weerklinkt en Hellen schreeuwt het uit. Een knaller van een track met vurige gitaarsolo’s. Je ooit al eens afgevraagd hoe Judas Priest zou klinken met een vrouwelijke vocaliste? Wel, Ik ook niet maar ik kan me met deze track nu wel een duidelijk beeld vormen. Dit is een nummer met internationaal niveau dat niet moet onderdoen voor de buitenlandse scene. Snel, krachtig, beukend en vooral afgewerkt. Rex meldt nog één nummer in petto te hebben voor me. Seduce me zet rustig en gevoelig in maar knalt even later ook open. We worden getrakteerd op een midtempo vol symfonische elementen op toetsen maar knallend van inhoud; Verder is het afgewerkt met diep dreigende achtergrondzang en een vurige gitaarsolo. Dit nummer zal ook het titelnummer worden voor het Seduction Album. We praten nog even na als Rex plots opmerkt dat de eerste masterversie voor Wall Of Sorrow bij hem toekomt en vraagt me zonder aarzelen of ik het wil horen. Natuurlijk wil ik dat! Ik grap nog even dat ik zo straks het ganse album al beluisterd ga hebben maar dat staat hij (nog) niet toe. Een muur van geluid komt op ons af gebulderd en ik ben getuige dat dit ook Rex omver blaast. Inderdaad een knaller van een song die weerom niet onderdoet voor andere metal acts. Nightqueen mikt ditmaal duidelijk op een doorbraak en dat is ze ook gegund!
 
 
Voor dit album kreeg Nightqueen ook medewerking van Peter Evrard als gast vocalist. Peter Evrard won ‘Idool in 2003 en bracht twee albums uit onder eigen naam. Huidig is hij ook actief als zanger bij 10Rogue.
“We zochten een compatibele stem met Hellen. We hebben Peter gevraagd om mee te doen en hij heeft na beluistering van de demo onmiddellijk ja gezegd. Een week later was zijn take al opgenomen” , verklaart Rex. 
 
Momenteel onderhandelt Nightqueen nog met enkele platenlabels en van zodra dit rond is kan de planning opgemaakt worden voor de release van het album en wordt de exacte datum ook meegedeeld.
 
Bands als Channel Zero, Diablo Blvd en Spoil Engine wisten eerder al internationaal door te breken in het buitenland, waarom zou het dan nu Nightqueen niet lukken om hetzelfde doen? Ik wens ze alvast veel succes met het nieuwe Seduction album!
 
To Be Continued…
 
 
Categorie: