Rockband Sloper heeft nieuwe track klaar

Aanstaande zaterdag 10 oktober is het 'hug a drummer day'. Speciaal voor deze dag heeft de internationale rockband Sloper een nieuwe single uitgebracht.

Het gezelschap Sloper van drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), Britse gitarist Peter Shoulder en sessiegitarist Fabio Canini hebben zonet een nieuwe single uitgebracht, Painting Open Windows . Speciaal voor de internationale 'hug a drummer day' die morgen zaterdag 10 oktober over heel de wereld plaatsvindt. Eerder dit jaar hebben ze al nieuw werk uitgebracht, een voorproefje van hun debuutalbum dat in 2021 zal verschijnen onder Suburan Records. 

Hun nieuwe single is een eerbetoon aan drummers over de hele wereld. Cesar Zuiderwijk comments: "De tekst van dit nummer gaat over iemand die in een dodencel cel zit na plegen van een crime passionel. Hij schildert elke dag open ramen op een muur met herinneringen aan landschappen van vroeger, alsof hij naar buiten kan kijken."

'Hug a drummer day' is een dag waarop alle drummers over de hele wereld worden 'gevierd', geeërd omdat ze meestal tijdens de shows helemaal achteraan zitten. Hierdoor krijgen ze het gevoel dat ze weinig tot geen erkenning krijgen voor al het toch wel harder werken dat ze mee verrrichten op het podium. Normaal wordt er op deze dag over de hele wereld een paar concerten gegeven, omwille van corona kan dit niet doorgaan.

Daarom hebben Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens de handen in elkaar geslagen, samen met twee fantastische gitaristen om zo hun nieuw werk te creëren. Het viertal ging aan de slag met een heavy classic rock sound. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. 

Zoals de heren zelf zeggen: "Sometimes, life's simple: you rock out with guitars & drums, just because you love it, because it gives you goosebumps."

Categorie: