Sabaton scoort 4 maal platinum met Carolus Rex album

King Charles XII van Zweden is na 300 jaar teruggekeerd naar zijn koninkrijk om Sabaton te feliciteren met het succes van hun album dat zijn naam draagt.

Carolus Rex (2012) is viervoudig platina gecertificeerd in het thuisland Zweden, en in een exclusieve nieuwe video reist de koning door epische Zweedse landschappen om de platina-schijven in handen te geven van frontman Joakim Brodén. De video werd geproduceerd om het ongelooflijke toeval aan te duiden dat het album officieel de viervoudige platina-status bereikte op de 300ste verjaardag van de dood van de koning.
 
Bekijk de video 'A royal delivery for Sabaton' hier: https://youtu.be/lZcw4kvKxSk
 
Sabaton brengt een nieuwe trailer uit waarin de klassieke versie van de band, Carolus Rex, wordt besproken. Kijk hoe bassist Pär Sundström onthult hoe de band de taak benaderde om het verhaal van het Zweedse rijk te vertellen in de tweede van de drie exclusieve interviews:
 
Carolus Rex is een conceptalbum over het 17e en 18e eeuwse keizerrijk van Zweden, met speciale aandacht voor de opkomst en ondergang van Charles XII, de tragische koning die zijn hele leven wijdde aan oorlog maar de ondergang van zijn rijk niet kon voorkomen.
 
Na de officiële schijven van de koning te hebben ontvangen, zei Joakim: “We put a lot of ourselves into making every album unique, and we had an idea that this album would particularly speak to Swedish people because it’s telling a story that’s rarely heard outside of Sweden. This album has been very successful but we’re not stopping here. Our next challenge as a band is to come up with an album that tells a story that’s as important to music fans everywhere as Carolus Rex has been to those in Sweden.”
 
Om het succes van het album te vieren, werd op 30 november een speciale platina-collectie van Carolus Rex uitgebracht, die verkrijgbaar is via het label Nuclear Blast: https://bit.ly/PlatinumCarolus
 
Sabaton heeft een reeks traktaties gepland voor volgers van sociale media in de dagen en weken na de release, inclusief exclusieve interviews over het ontstaan van het album en een kans om een gesigneerd exemplaar van de platinum-editie te winnen.
 
 
Een gloednieuw Youtube-kanaal gewijd aan de verhalen achter Sabaton's muziek zal volgende maand van start gaan. De band werkt samen met historici Indy Neidell en Timeghost aan het Sabaton History Channel, dat wekelijks een nieuwe aflevering zal leveren, elk gebaseerd op een ander Sabaton-nummer.
 
Het nieuws werd geleverd in een exclusieve trailer, gemaakt op de recente Sabaton Cruise, en duizenden YouTube-fans hebben zich al ingeschreven op het kanaal voor de lancering van 7 februari.
 
Bekijk de trailer en abonneer je op Sabaton History Channel door hier te klikken: 
 
Een special edition-shirt en hoody zijn ook uitgegeven ter gelegenheid van deze 300ste verjaardag, met gloednieuwe artwork van de koning en nergens anders verkrijgbaar zal zijn buiten in de webwinkel: https://bit.ly/Carolus300
 
Sabaton live:
 
12.12. S Baltic Sea - Sabaton Cruise *SOLD OUT*
 
04.05.             CZ       Pilsen - Liberation Festival
07. - 09.06.     D         Nuremberg - Rock im Park
07. - 09.06.     D         Nürburg - Rock am Ring
13. - 16.06.     A         Nickelsdorf - Nova Rock
20.06.              F         Clisson - Knotfest meets Hellfest
23.06.              B         Dessel - Graspop Metal Meeting
26.06.              PL        Krakow - Mystic Festival
01. - 03.08.      D        Wacken - Wacken Open Air *SOLD OUT*
09.08.              UK       Derby - Bloodstock Open Air
17.08.              S         Falun - Sabaton Open Air
22. - 24.08.      D         Sulingen - Reload Festival
 
Meer info:

 

Categorie: